Door Ieteke Schouten (voorlichter) op 29 juli 2016

Politie moet met incident agent Raiss laten zien dat het ze menens is!

Etnisch profileren is een structureel probleem
Gisteren deed modelagent Anis Raiss uit Amsterdam zijn verhaal in het NRC. Hij werd door collega’s opgepakt toen hij zijn broertje meehielp bij het doen van aangifte.

Anis Raiss* (NRC) is het zoveelste incident waarbij iemand beoordeeld wordt op z’n huidskleur. Continu loopt we hier in onze samenleving tegenaan. Elk verhaal heeft twee kanten, maar dit is een structureel probleem. Kom op jongens, je kunt toch niet in de cel belanden alleen omdat je aangifte wil doen?‘ Aldus raadslid Sofyan Mbarki op AT5.

Politie moet laten zien dat het ze menens is
Hij hoopt dat de politie dit incident aangrijpt als een kans om te laten zien dat het nu menens is.

‘Dus niet alleen een intern onderzoek doen waar we nooit meer wat van horen. De korpsleiding moet een statement maken en maatregelen nemen. Dit is etnisch profileren van een collega. Dat kan niet en dat mag niet.’

Hier lees je het hele verhaal van Anis Raiss. ‘Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman‘.

Ieteke Schouten (voorlichter)

Ieteke Schouten (voorlichter)

Ieteke Schouten (1982) is de voorlichter van de PvdA-fractie. Na haar studies Sociale Psychologie en Conflicts, Territories & Identities, verschillende jobs in communicatie & trainingen, werkte ze 4 jaar als Head of Communications bij Peerby. Als BKB Academie alumnus is ze fanatiek social campaigner.

Meer over Ieteke Schouten (voorlichter)