Door op 28 februari 2014

Orhan Kayar: keihard doorgaan met investeren in jongeren

Orhan Kayar (33) is onze nummer 17 op de lijst. Hij studeerde af in communicatie en samenlevingsopbouw en is werkzaam als officemanager bij een advocatenkantoor. Sinds 2006 is hij deelraadslid. Eerst in Bos & Lommer, later in west.

1.      Wat maakt Amsterdam voor jou zo bijzonder?

Ik ben verliefd op Amsterdam en haar bewoners. Amsterdam is voor mij de stad waar ik als klein kind mijn eerste traan heb laten vallen, mijn eerste diploma heb gehaald en mijn eerste vreugde heb beleefd. Het is fantastisch om in een metropool als Amsterdam te leven en de dynamiek van de stad te ervaren. De diversiteit van Amsterdam, een stad met uiteenlopende mensen en wensen, is een verrijking. Deze mensen hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is dat we allemaal Amsterdammers zijn. Ik voel me veilig en thuis in Amsterdam en ik wil anderen ook dit gevoel geven.

2.      Waarom wil je graag voor de PvdA de raad in?

Sinds ik mij in 2005 heb aangemeld als lid van de Partij van de Arbeid heb ik zowel binnen de partij als daarbuiten een groot aantal politieke en bestuurlijke functies vervuld. Als sociaal democraat in hart en nieren heb ik mijn partij altijd met alle liefde gediend. Sinds 2006 ben ik deelraadslid in Amsterdam West. Bij elk besluit dat ik als deelraadslid in Amsterdam West heb genomen, heb ik altijd de beginselen van mijn partij centraal gesteld en meegenomen in mijn overwegingen. Als gemeenteraadslid van de PvdA wil ik dit wederom doen en een bijdrage leveren aan het oplossen van complexe problemen van de bewoners in deze geweldige stad. Ik wil keihard werken om de werkloosheid, onderwijsachterstand en gebrek aan stageplekken te verminderen. De PvdA staat voor “arbeid” en daarom moeten we blijven investeren in werk. In 2018 zijn onze jongeren hopelijk niet meer structureel werkloos, maar hebben ze allemaal een baan.

3.      Wat is voor jouw hét thema tijdens de verkiezingen 2014?

Een aantal thema’s zijn voor mij belangrijk, het bestrijden van jeugdwerkloosheid, investeren in onderwijs, sport en talentontwikkeling van onze kinderen en optimaal bevorderen van de sociale cohesie in deze geweldige stad.

4.      Waarom moet de PvdA zo groot mogelijk worden?

We moeten in het kader van continuïteit komende 4 jaar keihard doorgaan met investeren in onze jongeren en opkomen voor hulp- en zorgbehoevende mensen. De PvdA is de enige partij die er op basis van haar idealen voor kan zorgen dat niemand zich uitgesloten voelt en daadkrachtig oplossingen aandraagt voor het welzijn van kansarme mensen.

5.      Op welk resultaat van de PvdA ben je trots?

Ik ben er trots op dat alle Amsterdammers kunnen meedoen en meedenken over hoe we onze buurten en straten mooier, socialer en veiliger kunnen maken. Daarnaast dat onze kinderen beter basisonderwijs kunnen volgen dan 4 jaar geleden. Het aantal zwakke scholen is afgenomen van 44 naar 4.

6.      Wat moeten Amsterdammers over jou weten?

Toen ik in 2006 als bewoner van de Kolenkitbuurt begon met mijn raadslidmaatschap in Bos en Lommer, was de kloof tussen politiek en overheid erg groot. Door op een vastberaden manier de mensen op te zoeken en door serieus naar hen te luisteren heb ik het wantrouwen jegens de overheid weten te doorbreken. Daarbij doe ik wat onze partijvoorzitter Hans Spekman vaak zegt: de harten van de mensen terugveroveren. Ik sta in mijn omgeving bekend als bevlogen en gedreven, iemand die met beide benen in de samenleving staat en de dialoog aangaat met bewoners. Het werk van een gemeenteraadslid bestaat voor mij niet alleen uit het bijwonen van vergaderingen en politieke avonden, maar ook uit het vertegenwoordigen van het volk. In mijn leefwereld moet je beslist geen onderscheid maken tussen verschillende mensen, want elk mens is met zijn verstand, emoties en cultuur waardevol.
Ik probeer de inwoners van Amsterdam, jong en oud, te helpen het beste uit zichzelf te halen – ook al is dat niet altijd even makkelijk in tijden van crisis. Ik heb de jongeren gehoor gegeven, door de politiek en in het bijzonder mijn partij “PvdA” aan ze te binden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen de meeste problemen kunnen aanpakken en hoopvol naar de toekomst kunnen blijven kijken!