Door Dennis Boutkan op 3 oktober 2015

Ook de komende jaren inzet voor veiligheid en zelfstandigheid prostitutie

Dankzij PvdA en CDA is ook de komende jaren de inzet voor prostitutiebeleid geborgd. In een brief van de burgemeester werd deze week duidelijk dat voor de komende jaren een vast bedrag van €625.000 wordt gereserveerd. Dennis Boutkan is blij met het nieuws: ‘Het is ontzettend belangrijk dat er ook de komende jaren voldoende budget beschikbaar blijft voor prostitutiebeleid. Zodoende kunnen we door blijven werken aan veiligheid en de zelfstandigheid van prostituees in Amsterdam’.

In de afgelopen anderhalf jaar werd het budget voor prostitutiebeleid stapsgewijs afgebouwd. Boutkan is blij dat die ontwikkeling nu een halt toe word geroepen. ‘Ik ben trots dat de burgemeester een project als Eigen Raam durft te starten. Dat is een innovatief project, waar de ruimte wordt geboden om prostituees veel meer als zelfstandigen te laten werken. Om zulk soort projecten succesvol te laten zijn, is ook de komende jaren voldoende budget hard nodig’.

Lees meer over project Eigen Raam.

Dennis Boutkan

Dennis Boutkan

Dennis Boutkan is lid van de gemeenteraadsfractie van de PvdA Amsterdam. Dat combineert hij met zijn werk als arbeidspsycholoog bij zijn eigen bedrijf Upstream Consulting, waarmee hij zowel in de publieke, als private sector werkzaam is. Daarnaast is hij maatschappelijk zeer actief. Zo was hij tussen 2006 en 2012 voorzitter van het COC Amsterdam. Dennis is woordvoerder

Meer over Dennis Boutkan