22 september 2022

Nieuw kandidaat-bestuur PvdA Amsterdam

Vandaag presenteert de kandidaatstellingscommissie onder leiding van voorzitter Nenita La Rose het nieuwe kandidaat-bestuur van de PvdA Amsterdam. Op de algemene ledenvergadering van woensdag 28 september 2022 wordt het nieuwe bestuur door de leden gekozen. Klik hier voor meer informatie over deze avond waarop we ook met Lian Heinhuis en Mohammed Chahim in gesprek zullen gaan over de energiecrisis en natuurlijk afscheid nemen van het huidige bestuur.

De kandidaatstellingscommissie voor het bestuur van de PvdA Amsterdam bestond naast Nenita La Rose uit Hendrik Jan Biemond, Lieke Kuiper, Nana Nti en Gritta Nottelman. Lees in deze voordracht hoe zij tot het onderstaande kandidaat-afdelingsbestuur gekomen zijn.

Het kandidaat-afdelingsbestuur ziet er als volgt uit:

Kandidaat-voorzitter
Toon Geenen, stadsdeel zuidoost (1989)

Toon wil in zijn tweede termijn het fundament leggen van het verhaal dat we in 2026 en 2030 willen vertellen. Hiervoor zal hij samen met het bestuur, de actieve politiek en iedereen binnen de PvdA Amsterdam proberen om meer mensen betrekken bij inhoudelijke ideeënontwikkeling, meer contact te zoeken met linkse/progressieve mensen en organisaties en leukere activiteiten te organiseren en bezoeken. Continuïteit is voor de commissie belangrijk in deze fase van PvdA Amsterdam. Toon is voormalig landelijk en stedelijk voorzitter van de JS en voormalig stadsdeelraadslid in Amsterdam Zuidoost. 

Kandidaat-secretaris
Hanan Laamarti, stadsdeel west (1979)

Hanan is de afgelopen twee jaar actief geweest in de PvdA werkgroep diversiteit en Inclusie. Zij staat voor de waarden waar de partij ook voor staat, gelijke kansen, goed onderwijs, betaalbare zorg en goede huisvesting. In het dagelijks leven is zij werkzaam bij de Gemeente Amsterdam als ondersteuner bestuurszaken bij de directie Economische Zaken en Cultuur, waar zij veel voldoening uit haalt. De rol van secretaris bij de PvdA  is haar op het lijf geschreven en daar wil zij verder in groeien. Zij is een teamplayer en vindt het daarbij ook belangrijk om je grenzen te bewaken.

Kandidaat-penningmeester
Aras Gorkem, stadsdeel zuid (1991)

Aras is sinds vorig jaar actief PvdA-lid in het bestuur van de afdeling Zuid. Hij is een voorvechter voor mensenrechten en voor mensen die op achterstand staan. In de praktijk zet hij zich als vrijwilliger actief in voor PuurZuid, een voedselorganisatie in dit stadsdeel. In het dagelijks leven is hij werkzaam als Internationale belasting advocaat. Aras ziet dat de tijd nu rijp is voor de PvdA om terug te komen. Daar wil hij met zijn strijd tegen ongelijkheid en voor een betere toekomst op zijn manier een bijdrage aan leveren. Met zijn ervaring in fiscale zaken wil hij zich als penningmeester in het PvdA bestuur hiervoor inzetten.

De kandidaten voor de functie van algemeen bestuurslid

Bestuurslid campagne (2 jaar)
Stephan Antuma, stadsdeel zuid (1983)

Stephan, werkzaam als projectmanager bij de Belastingdienst, solliciteert uit overtuiging. Hij is actief lid van het huidige bestuur en wil graag door. De groepsdynamiek en transparantie in het bestuur vind hij belangrijk, met daarbij het gevoel gehoord te worden. Wij kennen hem als een enthousiaste campaigner. Als huidig bestuurslid heeft hij veel gerealiseerd; onder andere twee campagnes en het partijpand. Hij is een echte verenigingsman en een doener. Het betrekken van de achterban en de ‘gewone Amsterdammers’ staat bij hem centraal. De politieke lijn is hierbij voor hem leidend. Als bruggenbouwer hoopt hij een flinke portie positieve energie mee te brengen in het nieuwe bestuur.

Bestuurslid Scouting & Scholing (2 jaar)
Ronit van der Schaaf, stadsdeel centrum (1996)

Ronit ziet zichzelf als een doener en verbinder en is thans actief als penningmeester voor PvdA Centrum. In het bestuur wil zij het geluid van de centrumbewoners vertegenwoordigen. Met haar studie in Public Affairs en ervaring in schuldhulpbeleid werkt zij nu als adviseur bij de Nederlandse Vereniging van Banken op het thema financiële gezondheid voor consumenten. Zij heeft de meerwaarde van een sterke vereniging voor een politieke partij kunnen zien. Ronit is van mening dat we deze kennis en drive moeten zien vast te houden. Met het verbinden van groepen, het faciliteren van inhoudelijke sessies, scouting en scholing, wil zij een hier aan bijdragen.

Bestuurslid actief in de stad (1 jaar)
Anja Jongbloed, stadsdeel oost 

Anja was tot voor kort programmamanager Arbeidsmarkt FNV, Utrecht. Haar ambitie voor de komende tijd is om met werkenden in Amsterdam meer verbinding te krijgen. Anja is van mening dat een faciliterende rol van het bestuur belangrijk is, naast de strategisch dienende rol. Het denken verbinden aan het doen. Voor haar is het belangrijk om in een team duidelijkheid te hebben over de rol en taken en verantwoordelijkheden, naast de bestuurlijke vaardigheid. Haar motto: alleen gaat het sneller maar samen kom je verder

Bestuurslid inhoud (1) jaar)
Jasper van Dijk, stadsdeel centrum (1991)

Jasper wil zich met name inhoudelijk inzetten voor het bestuur en de inhoudelijke basis versterken. Als oprichter van een nieuwe onafhankelijke denktank zet hij zich graag in om PvdA leden meer te betrekken bij inhoudelijke thema’s die spelen in de stad.

Bestuurslid activiteiten & vereniging (1 jaar)
Hajar Karaman, stadsdeel west (1998)

Hajar is al enige jaren actief binnen de PvdA en de Jonge Socialisten. Zij heeft twee  bestuursjaren bij de JS in Amsterdam achter de rug. Hierbij was zij voornamelijk bezig met sociale media en communicatie en was zij in die periode tevens het contactpunt voor leden en partijgenoten in de stad. Hoewel het in de coronaperiode vaak niet mogelijk was om live activiteiten te organiseren, heeft zij dat met JS collega’s zoveel mogelijk online weten te doen.  Zij kijkt ernaar uit om de partij verder te helpen waar nodig en wil door actief te zijn in de stad zo haar steentje bijdragen. Haar doel is om de PvdA nog aantrekkelijker te maken bij nieuwe en oude leden.