9 mei 2020

Nieuw bij de PvdA: Khadija Bahara (32)

Sinds een aantal maanden groeit het ledenaantal van de PvdA in Amsterdam weer. In deze nieuwe serie ‘Nieuw bij de PvdA’ stellen wij de komende tijd een aantal nieuwe Amsterdamse PvdA’ers aan je voor. Wat drijft hen? Waarom kozen zij voor de PvdA en wat vinden zij zo mooi aan Amsterdam? Vandaag in de vierde aflevering: Khadija Bahara (32): “Ik wil actief deelnemen binnen de PvdA.”

Lees hier het interview:

Dag Khadija, wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
“Ik ben Khadija Bahara, 32 jaar, woon in de Baarsjes en ik werk momenteel als sociaal ondernemer binnen het sociaal domein in Amsterdam.”

Sinds wanneer mag jij jezelf Amsterdammer noemen?
“Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en ik woon hier nu dus al al 32 jaar.”

Wat was het moment waarop je voor het eerst dacht: de PvdA is mijn partij?
“Dat was gedurende een huiskamergesprek bij Casa Sofia georganiseerd door de PvdA over kansenongelijkheid binnen het onderwijs.”

Welke (ex) PvdA politicus of politica waardeer je het meest en waarom?
“Ik heb me (nog) niet volledig in alle ex- en huidige politici van de PvdA verdiept, maar ik kan wel zeggen dat Sofyan Mbarki (fractievoorzitter in Amsterdam) een voorbeeld voor mij is. Hij maakt zich hard voor sociaal kwetsbaren en bekommert zich om de vraagstukken waar zij mee te maken hebben. Dit sluit volledig aan op mijn visie over waar de politiek onder andere over zou moeten gaan: aandacht voor sociaal kwetsbare groepen en concrete oplossingen voor hen bedenken.”

Wat was je eerste echte kennismaking met de PvdA of PvdA’ers en hoe ervaarde je dat?
“Dat was het huiskamergesprek bij Casa Sofia over kansengelijkheid in het onderwijs. Dit heb ik als een warme kennismaking met de PvdA ervaren.” 

Wat wil je verder uit je PvdA-lidmaatschap halen?
“Ik wil actief deelnemen binnen de PvdA om op die manier de PvdA en haar politici van de nodige praktijkinformatie vanuit het sociaal domein te voorzien. Hiermee hoop ik dat er beleid gemaakt kan worden waardoor we de kwetsbare groepen in onze stad effectiever en efficiënter kunnen helpen.” 

Wat vind je het mooiste aan de stad Amsterdam?
Ik vind alles mooi aan Amsterdam. Ik hou van Amsterdam. Ik hou van de grachten, de parken en hoe in mijn stadsdeel de Baarsjes verschillende culturen naast en met elkaar kunnen leven. De volledige vrijheid die Amsterdam mij biedt, vind ik nergens anders. Amsterdam is mijn stad.”

“De volledige vrijheid die Amsterdam mij biedt, vind ik nergens anders.”

Welke problemen in de stad moet de PvdA als het kan morgen meteen oplossen?
“Dat zijn wat mij betreft eenzaamheid/sociale isolatie, armoede en drugscriminaliteit.”

We zitten door de coronacrisis in een rare tijd. Hoe ervaar jij alles wat er gebeurt en hoe ga je daarmee om?
Ik vind het een unieke tijd, al weet ik nog niet wat ik er exact van moet vinden aangezien ik er tegenstrijdige gevoelens bij heb. Enerzijds roept het angst, verbaasdheid maar ook onmacht op. Maar anderzijds roept het ook (meer) dankbaarheid, tevredenheid en zelfs opluchting op gezien men nu meer tijd heeft voor zeer basale zaken zoals: relaties.”

Tot slot, wat wil je nog kwijt aan Amsterdammers in deze coronatijd?
“Blijf vooral goed voor jezelf (en je naasten) zorgen want aan de basis heb je genoeg. Aan alles komt een eind dus ook aan de coronatijd! :)”

Wil jij net als Khadija ook lid worden van de PvdA? Klik dan hier! 

Lees ook: Nieuw bij de PvdA: Nikki Verhoeven (22)

Lees ook: Nieuw bij de PvdA: Nelson Addo (23)

Lees ook: Nieuw bij de PvdA: Mario Bijker (27)