Live blog 24 uur Hart voor Amsterdam

9 februari 2018

Van vrijdag 9 februari 17:00 tot zaterdag 10 februari 17:00 houden we 24 acties in 24 uur voor Amsterdam. We gaan de straat op, helpen organisaties een handje en willen graag horen wat u mooi vindt aan Amsterdam en wat er beter kan.

Volg op ons liveblog alle acties!

17:00 – Dit liveblog wordt gesloten.. Dank voor het volgen!

Na een waanzinnige actie waarbij ruim 50 PvdA’ers veel bezoekers op de markt op plein ’40 ’45 hebben gesproken, wordt de 24 Hart voor Amsterdam actie afgesloten met een borrel bij WestSide. Wat hebben we genoten van alle energie! De liefde voor Amsterdam wordt alleen maar groter!

13:00 – Pannenkoeken bakken met Khadija Arib, Jet Bussemaker en Marjolein Moorman

Wat is er lekkerder dan op zaterdagmiddag een pannenkoek? En zeker als deze met liefde is gebakken door de voorzitter van de Tweede Kamer, de voormalig minister van onderwijs of de lijsttrekker van de PvdA Amsterdam? De inwoners van het verzorgingstehuis werden deze vanmiddag getrakteerd op heerlijke spek, kaas en naturel pannenkoeken. Met liefde voor Amsterdammers gemaakt!

12:30 – Ondertussen, achter de schermen

Lijkt er niet alleen liefde voor Amsterdam te zijn…

12:00 – Stoepkrijten in De Pijp

Wie o wie kan het grootste hart voor Amsterdam tekenen? Die uitdaging kregen de kinderen van de Pijp vanochtend. Samen met Carlinke Jansen en Sofyan Mbarki kreeg de Eerste van der Helsstraat vanochtend kleur.

11:00 – Met de hond door het Vondelpark

Met ome Roon, Ronald Plasterk, liepen enkele PvdA’ers vanochtend een rondje door het Vondelpark. Natuurlijk mochten de trouwe viervoeters niet ontbreken. Een uitgelezen mogelijkheid om op deze vroege zaterdagochtend met Amsterdammers in gesprek te komen.

10:00 – Voor de OBA beschrijven bezoekers hun liefde voor Amsterdam

Wij hebben hart voor Amsterdam, maar vele Amsterdammers delen dat met ons. Julia van Proosdij, Max Joles en Ger Rolsma verzamelen deze ochtend alle mooie verhalen van Amsterdammers.

09:00 – Bij voetbalclub SDZ in West is de kledinginzameling begonnen

Terwijl de kids zich opmaken voor hun eerste competitiewedstrijd na de winterstop, doneren de ouders sportkleding aan Het Leger des Heils. Dankzij de hulp van Marcel van SDZ zijn een hoop mensen op de hoogte van de actie en stroomt de kleding binnen.

07:00 – In Noord wordt er koek uitgedeeld op de markt

Vroeg in de ochtend trotseren ze de kou. Niets is er dan lekkerder dan een stuk koek en een hart onder de riem. #hartvoorAmsterdam

Ergens diep in de nacht – de kroegentocht is in volle gang!

Na het Leidseplein wordt nu ook de Bloemenbar onveilig gemaakt!

03:00 – De nachtploeg sluit de ziekenhuistour af in stijl

01:00 – De nachtploeg gaat op tour langs de ziekenhuizen

Terwijl de meeste mensen op vrijdag en zaterdagavond in bed liggen of in een café staan, staan de toppers van de Amsterdamse ziekenhuizen de hele nacht klaar om eerste hulp te verlenen. Zij verdienen wel een bloemetje, vinden wij. Daarom gingen we langs bij het Slotervaart ziekenhuis, het OLVG-West en nog vele andere ziekenhuizen. Met een roos!

23:30 – Marjolein en Lodewijk gaan direct door met de campagne

23:00 – In De Balie is de stemming opperbest…

20:00 – #LeveAmsterdam: Debat in De Balie met Lodewijk Asscher

Lodewijk Asscher ging vandaag in debat met de landelijke lijsttrekkers van D66, GroenLinks, FvD, Denk, SP en CDA. Hij verweet D66 dat de stad de afgelopen jaren, onder het bewind van de liberalen, drukker, duurder en viezer is geworden. Daarnaast is het op zijn minst eigenaardig dat ze claimen het groenste kabinet ooit te hebben gevormd, maar wel voor een verdere groei van Schiphol zijn. Over de woningmarkt was Asscher glashelder: de verkoop van sociale huur moet worden gestopt en er moet flink worden bijgebouwd voor alle inkomensgroepen, waaronder de middeninkomens.

Het hoogtepunt kwam echter toen de uitspraken van enkele leden van het Forum voor Democratie ter sprake kwamen. Lodewijk vroeg Baudet om stelling te nemen over een uitspraak van de nummer 2 van de Amsterdamse afdeling van FvD: “Doe eens niet zo huilie huilie, wees een vent en ga niet in een slachtofferrol aangifte doen. Neem afstand van datgene wat Yernaz Ramautarsing gezegd heeft. Pas dan houden we erover op”.

19:30 – Troefcall met Nenita

Nummer 5 van de lijst, Nenita la Rose, ging op bezoek bij Hindoestaans Surinaams community Anand Joti voor ouderen in Amsterdam Zuidoost. Hier wordt tot in de late uurtjes troefcall gespeeld! ‘Als je ouder wordt, wil je zijn met mensen die je begrijpen.’ vertelt André de oprichter van de community.

19:00 – Marjolein Moorman en Gerdi Verbeet openen 24 uur Hart voor Amsterdam

Gerrie staat al ruim 1,5 jaar bij de Albert Heijn op de Wibaustraat in Amsterdam Oost. Hij verkoopt er daklozenkranten. Ondanks de gure kou die op dit moment door Amsterdam trekt, blijft Gerrie goedlachs en positief. Hij heeft een mooie groep vaste klanten en ook met de teamleider van de AH, Peter, kan hij goed overweg: “het is een lieve Amsterdamse jongen die hier staat door weer en wind”. Gerrie krijgt een target mee: hij moet 50 kranten per 3 weken verkopen. Dat is een koud kunstje voor Gerrie: “meestal zijn ze er in de eerste week al doorheen”.

16:30 – Dina Bons op bezoek bij Redlight Radio

Dina Bons, nr 21 op de PvdA-lijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen was vanmiddag bij Redlight Radio. Een tof gesprek en een deal dat ze later met de DJ’s en de Jonge Socialisten in de PvdA op DJ-tour gaan langs nachtclubs! 

16:00 – Carnaval in Amsta de Poort

Lian Heinhuis en Hendrik-Jan Biemond gingen vlak voor aanvang op bezoek bij verzorgingstehuis Amsta de Poort, waar vanavond carnaval werd gevierd met de bewoners.

14:00 – Carolien en Gracella delen fruit uit bij Het Leger des Heils

Klik hier voor de leuke video!