Leve Amsterdam! Lijsttrekkersdebat in de Balie

Door Marjolein Moorman op 23 januari 2018

Op zondag 21 januari zouden de lijsttrekkers van de Amsterdamse PvdA, VVD, Denk en SP met elkaar de degens kruisen in debatcentrum De Balie. Mourad Taimounti van de partij Denk meldde zich echter af voor het lijsttrekkersdebat wegens ziekte en helaas werd er geen vervanger gevonden. Daardoor verviel het debat en werd Marjolein stevig aan de tand gevoeld door moderator Tim Wagemakers.

De beste scholen op de moeilijkste plek

Toen enkele jaren geleden het Calvijn College aan de Pieter Callandlaan werd geopend door burgemeester Eberhard van der Laan sprak hij de ambitie uit om in Amsterdam “de beste scholen op de moeilijkste plekken” te bouwen. Dat is een ambitie die de PvdA de komende jaren wil voortzetten. Zodat we investeren in de toekomst van onze kinderen en gelijke kansen bieden aan alle kinderen in de stad.

Jaag mensen niet de stad uit

Liberale partijen willen al jaren de sociale huurvoorraad verkopen op de vrije markt. De PvdA is daar tegen. De woningen die vrijkomen worden aan de hoogste bieder verkocht. Het idee dat middeninkomens daarvan profiteren is waanzin. De liberalisering van de woningmarkt is ronduit asociaal: het maakt Amsterdam duurder en duwt mensen de stad uit. De PvdA is erg grote voorstander van de bescherming van het middensegment en heeft de afgelopen jaren al veel initiatieven ingediend om de middengroepen meer ruimte te bieden, ook op lange termijn. In ons verkiezingsprogramma kunt u daar meer over teruglezen.

Geen Londen aan de Amstel

Vorige week heeft de PvdA fractie een hoorzitting georganiseerd over beleggers op de Amsterdamse woningmarkt. Pijnlijk werd duidelijk hoe scheef de markt op het moment is. Volgens een van de beleggers die wel op kwam dagen verdient een Amsterdams huis tegenwoordig meer dan een Amsterdammer. Marjolein Moorman vindt dat niet te verkopen: “Ik wil dat Amsterdam een stad blijft waar je kan wonen en niet een Londen aan de Amstel wordt”.

Lees in ons verkiezingsprogramma meer over onze plannen voor het onderwijs en woningmarkt in Amsterdam.

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman is onze wethouder Onderwijs, Armoede, Schuldhulpverlening en Jeugdzorg en was de lijsttrekker van de PvdA Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De strijd voor gelijke kansen staat centraal in alles wat zij doet. Wil jij alles over haar weten? Bezoek dan haar website www.marjoleinmoorman.nl Marjolein haar verhaal voor Amsterdam   Marjolein haar

Meer over Marjolein Moorman