De PvdA-conceptkandidatenlijst voor gemeenteraadsverkiezingen!

1 december 2017

Deze 25 Amsterdammers vormen de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Na lijsttrekker Marjolein Moorman, volgt een diverse groep van sterke mensen die zich heel graag willen inzetten voor hun zo geliefde stad. Het is de conceptlijst, waar de leden van de Amsterdamse vereniging op donderdag 14 december over besluiten.

Sofyan Mbarki op nummer 2

Op nummer 2 staat Sofyan Mbarki (33), raadslid sinds 2014 en woonachtig in Nieuw-West. Advocaat Hendrik Jan Biemond (48) is nieuwkomer op nummer 3. Eerder was hij actief als officier van justitie. Nu gaat hij met zijn scherpe en nuchtere blik naar de uitdagingen van de stad kijken.
Carolien de Heer (40) uit West kwam in 2014 als fris en nieuw gezicht in de fractie en heeft zich ontwikkeld tot kundig, betrokken, humorvol en verbindend raadslid. Nu staat ze op nummer vier, gevolgd door Nenita la Rose (61) uit Zuidoost. Met haar wijsheid en levenservaring brengt ze waardevolle elementen. Ze is voorzitter van de Nederlandse Vrouwen Raad.

Kandidaat 5 tot en met 10

Op nummer 6 staat raadslid Dennis Boutkan (51 jaar), die de afgelopen jaren opviel in de Amsterdamse politiek door excellent raadswerk en betrokkenheid bij vele thema’s. Dagelijks bestuur Jeroen van Berkel (48 jaar) uit West is nummer 7, vanwege zijn gedrevenheid, bestuurlijke ervaring en betrokkenheid bij de buurten. Lian Heinhuis (30 jaar) uit Centrum op 8, is een bijzondere bevlogen en talentvolle jonge vrouw, die werkt bij een filantropische instelling en actiegericht is. Nisan Sarican (40 jaar) uit Zuid is een waardengedreven politicus die analytisch is en scherp formuleert. Op 10 staat de 30-jarige Arjan Miedema, leraar in de stad en beleidsadviseur in Den Haag. Op amsterdam.pvda.nl is de complete lijst van 25 kandidaten te vinden.

Conceptkandidatenlijst

Op donderdagavond 14 december besluiten de leden van PvdA Amsterdam over de definitieve kandidatenlijst tijdens een algemene ledenvergadering. De leden stelden in april een ambitieuze profielschets vast voor de kandidatenlijst: een afspiegeling van de stad, allround volksvertegenwoordigers, met uiteenlopende talenten en oog voor alle Amsterdammers. Eerlijk, oprecht, strijdvaardig. Met het team van 25 kandidaten ziet het bestuur dat profiel goed terug en daarom wordt de kandidatenlijst met trots gepresenteerd.

Bij vragen kun je contact opnemen met Herman Wiersema, afdelingsvoorzitter: hwiersema.pvda@gmail.com.