Door Dennis Boutkan op 27 mei 2016

Juíst omdat prostitutie in NL legaal is mag je van een klant vragen om verantwoordelijkheid te nemen.

Veel vrouwen zijn sekswerker omdat ze kiezen voor het beroep. Maar we weten ook dat er soms vrouwen gedwongen aan het werk zijn – slachtoffers van mensenhandelaren en uitbuiters. Wij willen de zelfstandige positie van prostituees bevorderen en de illegale kant, en daarmee bedoel ik mensenhandel en uitbuiting, tegengaan.

Deze week is het wetsvoorstel ‘Strafbaarstelling misbruik prostitu(e)e die slachtoffer is van mensenhandel door klant’ in de Tweede Kamer behandeld en aangenomen. Afgelopen week stond ik samen met Yvette Lurs van Proud (belangenorganisatie voor sekswerkers) AT5 te woord hierover; hier kun je het item bekijken. En samen met Tweede Kamerlid Marith Volp schreef ik onderstaand opinieartikel in de Trouw van vandaag.

dennis boutkan

Dennis Boutkan

Dennis Boutkan

Dennis Boutkan is lid van de gemeenteraadsfractie van de PvdA Amsterdam. Dat combineert hij met zijn werk als arbeidspsycholoog bij zijn eigen bedrijf Upstream Consulting, waarmee hij zowel in de publieke, als private sector werkzaam is. Daarnaast is hij maatschappelijk zeer actief. Zo was hij tussen 2006 en 2012 voorzitter van het COC Amsterdam. “Amsterdam, zinderende stad

Meer over Dennis Boutkan