25 augustus 2020

Herdenkingsbijeenkomst Jeroen van Berkel (1969 – 2020)

UPDATE 20:10 uur: Door een probleem met de stream van de Zwijger beginnen we om 20:35 uur. Excuses voor het ongemak. 

Wil je live meekijken? Klik dan op de onderstaande afbeelding! 

Tijdens deze bijeenkomst, die ongeveer een uur gaat duren, gaat voormalig wethouder Pieter Hilhorst in Pakhuis de Zwijger in gesprek met verschillende personen die dicht bij Jeroen stonden in de jaren dat hij actief was voor de PvdA en de stad Amsterdam. We gaan herinneringen ophalen en anekdotes delen. 

Samen terugblikken op wat Jeroen voor de vereniging van de PvdA Amsterdam betekend heeft, en wat hij ons nalaat.

Zo zal hij spreken met huidig voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib en voormalig minister Jet Bussemaker over Jeroen zijn tijd als beleidsmedewerker en politiek assistent in Den Haag. Met oud PvdA-collega’s uit West Erik de Groot (voorzitter van de PvdA-fractie in West in de periode 2010-2014) en Anne Janssen (voorzitter van de PvdA-fractie in West in de periode 2014-2018) en huidig stadsdeelbestuurder namens de PvdA in Zuid Flora Breemer zal hij vervolgens dieper ingaan op wat hij als bestuurder heeft betekend voor het stadsdeel West. Tot slot zal wethouder Marjolein Moorman terugblikken op wat Jeroen voor de vereniging van de PvdA Amsterdam betekend heeft en wat hij ons nalaat. 

De bijeenkomst zal omlijst en aangekleed worden met mooie foto’s en videobeelden van en over Jeroen en een persoonlijke voordracht van ons raadslid Carolien de Heer.

Herdenkingsbijeenkomst online te volgen
Door de geldende Corona-voorschriften is het helaas niet mogelijk om de herdenkingsbijeenkomst fysiek in Pakhuis de Zwijger bij te wonen. De herdenkingsbijeenkomst zal daarom via deze pagina online worden uitgezonden. Vanaf ongeveer 19:45 uur zal de stream gaan draaien. Het programma start, zoals eerder hierboven vermeld, om 20:00 uur.

Wij hopen dat aanstaande donderdag zoveel mogelijk mensen meekijken om Jeroen een laatste eer te bewijzen. Stuur deze informatie daarom ook vooral door aan eenieder die met Jeroen heeft samengewerkt of die hem gekend heeft.