Beleef Noord met de PvdA Amsterdam tijdens eerste #Buurtbivak van 2019

8 maart 2019

Daar gaan we weer! De eerste PvdA Amsterdam #Buurtbivak van 2019 is begonnen. Deze week bivakkeren in het prachtige Amsterdamse Noord-West, waar we werkbezoeken afleggen en met bewoners in gesprek gaan. Bekijk hieronder wat we allemaal al gedaan hebben!

Maandag 11 maart
Duo-raadslid Lian Heinhuis ging samen met stadsdeelcommissie-lid Régine Anmuth langs bij NoordOogst. NoordOogst is een stadslandbouwproject dat Amsterdammers in Noord probeert bewust te maken van eten. Erg belangrijk voor de gezondheid, de portemonnee en natuurlijk het milieu!

Ons raadslid Dennis Boutkan voer mee in de stuurhut op de Amsterdamse pont tussen CS en NDSM, op een van de drukste vaarwateren van Nederland.

Dinsdag 12 maart
Op deze dag liepen we samen met een wijkagent tussen 10:45 en 11:45 door Noord om tegelijkertijd te praten over wat de gemeente kan bijdragen aan minder inbraken in de wijken.

Woensdag 13 maart
Voor ons duo-raadslid Caesar Bast staat de #Buurtbivak in Noord in het teken van de toekomst van jongeren. Daarom ging hij op bezoek bij Praktijkcollege Noord om mee te draaien in een les en in gesprek te gaan over de kans op goed en zeker werk na de opleiding.Donderdag 14 maart
Op donderdag ging raadslid Carolien de Heer in alle vroegte mee met de Werkbrigade Noord. Vanaf 7:00 uur stond ze paraat (mèt veiligheidsschoenen aan) om mee te werken bij dit arbeidstoeleidingsproject.

Caesar Bast vervolgde op donderdag zijn gang langs onderwijsinstellingen in Noord om te peilen hoe het de Amsterdamse jongeren vergaat. Vandaag ging hij langs bij het MBO College Noord.

Ook gingen op deze dag ons raadslid Nenita La Rose en stadsdeelcommissie-lid Canan Uyar een middagje helpen bij de Voedselbank.Vrijdag 15 maart
Ons raadslid Hendrik-Jan Biemond gaat langs bij Framer Framed, een platform voor kunst & cultuur bij Werkplaats Molenwijk. Framer Framed heeft als doel om kunst & cultuur toegankelijk te maken voor iedereen.

Daarna gaat duo-raadslid Tom Leenders samen met Alphons Muurlink, kandidaat voor de provincie, langs de deuren met een theekan en koekjes. Zij gaan hier met bewoners in gesprek over (het gebrek aan) betaalbare woningen in het stadsdeel, het onderhoud van de huidige voorraad en wat we doen om wonen in Amsterdam voor iedereen betaalbaar te houden.

Tot slot gaan we op deze dag ook meedoen met NLDoet. Jamal en Mohammed gaan dit doen bij stadstuinerij NoordOogst.

Zaterdag 16 maart
De slotdag van de #Buurtbivak! We gaan vanaf 14:00 uur de pleinen rood kleuren met een grote groep PvdA’ers om zoveel mogelijk mensen te overtuigen op de PvdA te stemmen op 20 maart. Amsterdam-Noord verdient namelijk een sociale en groene provincie dat betaalbaar bouwt, bouwt en nog een bouwt voor iedereen!

Vragen of meedoen?
Heb je vragen over deze #Buurtbivak, wil je ergens bij aansluiten of weet je nog iets waar we per se naartoe moeten? Neem dan contact op met ons bestuurslid Mohamed Belkasmi.