Door Dennis Boutkan op 22 april 2015

Gemeente dringt salarissen externe inhuur terug op initiatief PvdA

Personeel dat extern wordt ingehuurd door de gemeente zal vanaf nu nooit meer een hogere vergoeding krijgen dan de norm die ook voor ministers en wethouders geldt. Dit PvdA-voorstel werd vandaag unaniem door de gemeenteraad aangenomen. De regeling zal gelden voor nieuwe contracten. Voor lopende contracten wordt een appèl gedaan op de desbetreffende functionarissen.

PvdA-raadslid Dennis Boutkan is blij met de steun van de gemeenteraad. ‘Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie wat betreft het beperken van exorbitante salarissen en beloningen. Ik denk dat dit daarom ook een goede en belangrijke stap is’. De PvdA ziet het voorstel als een goede stap naar een publieke sector die een gezonde beloningenstructuur kent.

Lees ook het artikel in de Telegraaf: ‘Externen gekortwiekt‘.

Dennis Boutkan

Dennis Boutkan

Dennis Boutkan is lid van de gemeenteraadsfractie van de PvdA Amsterdam. Dat combineert hij met zijn werk als arbeidspsycholoog bij zijn eigen bedrijf Upstream Consulting, waarmee hij zowel in de publieke, als private sector werkzaam is. Daarnaast is hij maatschappelijk zeer actief. Zo was hij tussen 2006 en 2012 voorzitter van het COC Amsterdam. “Amsterdam, zinderende stad

Meer over Dennis Boutkan