Door op 19 juli 2012

Geke van Velzen verlaat de gemeenteraad

Geke van Velzen legt haar werk als raadslid per 1 september neer. Zij wordt vanaf 27 augustus 2012 secretaris van de Hogeschool van Amsterdam. Lees verder voor Geke’s verklaring.

“Toen ik solliciteerde op deze baan wist ik twee dingen: Dit is een fantastische kans. Een spilfunctie op strategisch niveau in een van de mooiste en grootste publieke organisaties in de stad.

Maar ook: als ik het word, dan zal ik mijn raadszetel moeten opgeven. Vanwege de vele belangen die de Hogeschool van Amsterdam in de stad heeft en omdat dit een voltijds-functie betreft. Die afweging heb ik gemaakt. Dat er het afgelopen jaar flink wat veranderd is in mijn gezin, waardoor er extra zorgtaken op ons af zijn gekomen, heeft daarbij een rol gespeeld. Dit in combinatie met een baan plus de onregelmatigheid van het politieke leven: daar is bijna niet tegenop te organiseren.

Ik neem afscheid met pijn in mijn hart. Ik heb het een eer gevonden om raadslid te mogen zijn voor de PvdA in Amsterdam. Maar: de HvA is de Hogeschool van en voor Amsterdam. Ik blijf me dan ook inzetten voor de stad en de publieke zaak, maar dan vanuit een andere mooie functie.”

– Geke van Velzen

 

Fractievoorzitter Frank de Wolf, namens de gehele PvdA-fractie:
“We zijn verdrietig maar zeer begripvol over het afscheid van Geke. De afgelopen jaren heeft ze zich hard ingezet voor een succesvolle Top600-aanpak om Amsterdam veiliger te maken, voor het betrekken van het bestuur bij de buurten, voor de vereenvoudiging van de digitale communicatie vanuit de gemeente en het behoud van de stadsdelen. We zijn haar hiervoor heel dankbaar.

Het raadswerk is hard werken op vaak onregelmatige tijden, en dat soms tot in de vroege uurtjes. Dat is lastig te combineren met zo’n drukke, veeleisende nieuwe baan. Alle begrip dus voor Geke’s beslissing en we wensen haar veel succes en plezier in haar nieuwe betrekking.”