5 maart 2008

Gamebeurs wil terug naar Amsterdam

In het Parool van 29 februari viel te lezen dat het game-evenement Casual Connect waarschijnlijk terugkeert naar Amsterdam. Onlangs besloot de organisator van de beurs nog om volgend jaar te verhuizen naar Hamburg.

Als reden voor het vertrek voerden de organisatoren onder meer aan dat de gemeente Amsterdam ‘lauwe belangstelling’ had voor het congres en niet hielp bij het vinden van grotere huisvesting voor de uitdijende bezoekersaantallen.

Na vragen van PvdA raadslid Derya Kaplan in de gemeenteraad van 13 februari heeft wethouder Lodewijk Asscher contact laten zoeken met de organisatoren. De uitkomst is dat de organisatie ‘er voor open staat terugkeer naar Amsterdam te overwegen’. Dit voorjaar bespreken de gemeente en de beursorganisatie de mogelijkheden. Daarbij zal het Amsterdam Toerisme en Congresbureau (ATCB) zijn diensten aanbieden om passende congresruimte te vinden.

Kaplan: “In het kader van het programma Topstad is het belangrijk dat dergelijke beurzen naar Amsterdam willen blijven komen. Het draagt bij aan het internationale karakter en de gastvrije uitstraling van de stad. Ik ben erg blij te horen dat wethouder Asscher meteen actie heeft ondernomen en dat de beurs naar alle waarschijnlijkheid terug naar Amsterdam komt.”