1 mei 2019

Frans Timmermans vrijdag in De Balie

Sinds de opkomst van antiliberale populisten en nationalisten in Europa duikt het woord fascisme regelmatig op in de media. Is dat een terechte waarschuwing voor een opkomend gevaar, of contraproductieve stemmingmakerij?

Aanstaande vrijdagavond, tijdens het jaarlijkse Gesprek Voor de Dam in aanloop naar de Nationale Dodenherdenking, praten ze je in De Balie bij over hoe je het kwaad herkent voordat het geschiedt. Als je de voortekenen herkent, wat doe je dan?

Deze vraag wordt onder andere voorgelegd aan PvdA’er Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie en hartstochtelijk pleitbezorger van een sterke Europese Unie gebaseerd op waarden, worden recente Europese tragedies besproken en het belang van het herdenken daarvan.

Wil je erbij zijn? Stel dan hier je ticket(s) veilig!

Verder zal er met schrijver Chaja Polak dieper ingegaan worden op de nivellering van daderschap en slachtofferschap en zal er met rechtsfilosoof Tamar de Waal gesproken worden over het onderwerp burgerschap.

Moderator: Lennart Booij

Over Gesprek Voor de Dam

 

Het Gesprek Voor de Dam is een jaarlijks gesprek in de aanloop naar de Nationale Dodenherdenking, georganiseerd door De Balie en Theater Na de Dam, waarbij filosofen, historici en theatermakers zich buigen over een actueel en urgent thema rondom de Tweede Wereldoorlog en het herdenken. Eerdere edities zijn terug te zien via de website van De Balie tv. Op 4 mei zijn er door het hele land voorstellingen, zie de website van Theater Na de Dam.