Fractievoorzitter PvdA Amsterdam Sofyan Mbarki ontvangt Klaas Dijkhoff in Nieuw-West

5 december 2018

Aanstaande dondermiddag ontvangt fractievoorzitter van de PvdA Amsterdam Sofyan Mbarki Klaas Dijkhoff in Amsterdam Nieuw-West. De aanleiding van het bezoek van de fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer is een brief die Sofyan Mbarki aan hem schreef nadat Dijkhoff zijn plan voor dubbel straffen in probleemwijken had gelanceerd.

In de brief droeg de in Nieuw-West opgegroeide en wonende PvdA’er Mbarki oplossingen aan die in tegenstelling tot dubbel straffen in zijn ogen wél werken om de leefbaarheid van- en veiligheid in het stadsdeel te verbeteren. Ook nodigde Mbarki Dijkhoff uit om een keer langs te komen in Nieuw-West om over deze oplossingen te praten. Op deze uitnodiging is Dijkhoff in gegaan.

Donderdagmiddag ontmoeten Mbarki en Dijkhoff elkaar. Na de kennismaking volgt er een tour met twee medewerkers van Streetcornerwork. Streetcornerwork helpt jongeren en langdurig verslaafden, die vanwege een veelvoud aan sociale en individuele problemen de relatie met de samenleving kwijt zijn geraakt of dreigen te verliezen. Verder wordt er een bezoek gebracht aan een voorschool en gaan Mbarki en Dijkhoff in gesprek met het jongerenpanel van Argan over kansen en bedreigingen voor jongeren in Nieuw-West.

Fractievoorzitter van de PvdA Amsterdam Sofyan Mbarki heeft zin in het bezoek: “Nieuw-West is een prachtig, veelzijdig stadsdeel waar het heel fijn leven is. Er zijn echter ook uitdagingen. Zo is het werkloosheidspercentage hoger dan het gemiddelde in de stad en verlaat nog teveel jeugd zonder diploma de middelbare school. Het doel voor donderdag is om Klaas Dijkhoff haalbare en werkende maatregelen mee te geven die echt bijdragen aan het oplossen van dit soort problemen. Dubbel straffen hoort daar wat mij betreft niet bij. Wat mij betreft zoeken we het in maatregelen als nog beter jongerenwerk, het allerbeste onderwijs en een helpende hand als je dreigt af te glijden. We gaan donderdag langs bij- en in gesprek met mensen die hier in Nieuw-West dagelijks mee bezig zijn.”