Door op 30 oktober 2014

Fitnessen in de buitenlucht

BuitenluchtPvdA en D66 pleiten voor meer en betere fitnesstoestellen in de buitenlucht. In Amsterdam zijn er steeds meer mensen die sporten zonder lid te zijn van een vereniging of sportschool. Het is een betaalbare manier voor jong en oud om in beweging te blijven. In veel parken ontbreken echter fitnesstoestellen, zijn ze totaal onbegrijpelijk of niet in goede staat.
Raadslid Orhan Kayar (PvdA): “Het zou heel mooi zijn als er over de hele stad verspreid toegankelijke sportattributen kunnen hebben. Dat zorgt ervoor dat het voor elke Amsterdammer nu gemakkelijk en goedkoop wordt om zichzelf fit te houden.Bovendien, goed voorbeeld doet volgen. Ik geloof dat sportende Amsterdammers in de buitenlucht anderen alleen maar kunnen aansteken! Al geruime tijd heb ik geprobeerd draagvlak te vinden voor dit initiatief. Eerst als raadslid van Amsterdam-West en nu als gemeenteraadslid.’

Raadslid Reinier van Dantzig (D66): “Steeds meer mensen kiezen er voor om buiten te sporten, hardlopen of bootcampen met vrienden. Helaas is Amsterdam daar nog niet goed op ingericht en daarom is het belangrijk nu goed na te denken hoe wij in Amsterdam een uitdagende openbare ruimte kunnen maken met begrijpbare sporttoestellen die iedereen kan gebruiken.”

PvdA, D66, VVD, GroenLinks en Partij voor de Ouderen dienden samen een motie in bij de behandeling van de begroting 2015. De motie verzoekt om een evaluatie te houden van de bestaande fitnesstoestellen in de buitenlucht zodat deze kunnen worden verbeterd.

Waar ben je naar op zoek?