9 januari 2020

De PvdA Amsterdam op #BuurtBivak in Centrum-Oost!

Een nieuw jaar, een nieuwe buurtbivak! De afgelopen week ging de PvdA Amsterdam in Centrum-Oost langs bij bewoners, maatschappelijke organisaties, veiligheidsdiensten en ondernemers om de buurt nog beter te leren kennen. Ben je benieuwd wat we gedaan hebben? Bekijk dan het overzicht hieronder.

Zondag 12 januari, 14:30 uur: langs bij demonstratie Kattenburgerstraat, met: Dennis Boutkan
Veel Amsterdammers op Kattenburg maken zich zorgen om de plannen van de gemeente om de stad autoluw te maken. Want waar in veel delen van de stad de komende jaren meer ruimte zal ontstaan voor fietsers en voetgangers, zal de verkeersdruk op de Kattenburgerstraat toenemen. Afgelopen zondag vond er een protest plaats waar ons raadslid Dennis Boutkan bij aanwezig was om zijn oor te luister te leggen bij de bewoners.

Maandag 13 januari: koffie bij Ontmoetingscentrum De Keyzer, met: Nenita la Rose
Vandaag ging ons raadslid Nenita La Rose in Ontmoetingscentrum De Keyzer in gesprek met ouderen die te kampen hebben met psychische problemen. “Wat een warmte voelde ik deze ochtend. Op een laagdrempelige, simpele manier wordt er hier extra kleur aan het leven van Amsterdammers gegeven die anders alleen thuis zouden zitten. De uitdaging voor dit soort mooie initiatieven zit wat mij betreft in het bereik en de bereikbaarheid: nog te veel mensen weten niet van het bestaan af of hebben geen mogelijkheid om er te komen omdat ze afhankelijk zijn van bijzonder vervoer. Vanuit de gemeenteraad ga ik kijken of we daar als stad een bijdrage aan kunnen leveren.”

Dinsdag 14 januari, 12:30 uur: Buurtsoep in de Witte Boei
We schoven aan bij bewoners van de buurt die wekelijks een kommetje soep met elkaar eten.

Dinsdag 14 januari: coderen kun je leren bij Codam, met: Lian Heinhuis
Iedereen kan leren coderen. Waar je ook vandaan komt en wie je ook bent. Dat is de visie van Codam, de codeer- en programmeerschool in het centrum van Amsterdam. De stichting is opgericht door de mede-oprichtster van TomTom Corinne Vagreux en leert iedereen die wil gratis en zonder verplichte vooropleiding de kneepjes van het coderen en programmeren. Omdat bedrijven staan te springen om deze skills kan dit voor bijvoorbeeld jongeren die uit een moeilijke situatie komen een weg zijn naar een mooie, zekere toekomst. Ons duoraadslid Lian Heinhuis ging langs!

Dinsdag 14 januari: huiswerk maken in jongerencentrum O.E, met: Lian Heinhuis
Goed onderwijs voor iedereen is belangrijk, maar sommige kinderen hebben net dat extra zetje in de rug nodig om te kunnen floreren. Daarom zijn wij blij dat er instanties als Jongerencentrum Oostelijke Eilanden zijn die huiswerkbegeleiding aanbieden. Dat het gratis is maakt het toegankelijk voor alle kinderen. Ons duoraadslid Lian Heinhuis ging langs om daar kinderen te helpen met hun huiswerk.

Woensdag 15 januari: rondje ondernemers van de Czaar Peterstraat, met: Hendrik Jan Biemond
Waar lopen de ondernemers in de buurt tegenaan, en wat gaat juist heel goed in de straat? We liepen een rondje met de ondernemersvereniging en de winkelstraatmanager Janine.

Woensdag 15 januari: op de thee bij Czaar 51, met: Carolien de Heer
Iedere woensdagochtend komen in Czaar 51 buurtbewoners bij elkaar om koffie en thee te drinken, te kletsen en spelletjes te spelen. Ons raadslid Carolien de Heer ging hen vergezellen en met hen gesprek over de stad en het leven in de buurt.

Woensdag 15 januari: lunchen met bewoners
Iedere woensdagmiddag organiseert een groep een bewoners een bewonerslunch. Als de PvdA Amsterdam waren daar met een aantal mensen bij aanwezig zijn om met de bewoners gezellig te lunchen en een leuk gesprek te voeren.

Woensdag 15 januari, 13:00 uur: meehelpen bij de Voedselbank
Op dezelfde woensdagmiddag was er ook een uitgiftemoment bij de voedselbank. Iedere week hielpen verschillende vrijwilligers mee om eten uit te delen aan mensen die het hard nodig hebben. Wij hielpen vandaag ook een handje.

Donderdag 16 januari: wandeling met wijkagente, met: Sofyan Mbarki
De Oostelijke Eilanden is één van de buurten in Amsterdam waar bewoners bovengemiddeld veel overlast ervaren door criminaliteit. Onze fractievoorzitter Sofyan Mbarki maakte daarom een wandeling met een wijkagente die hem vertelde waar de criminaliteit vandaan komt en wat de buurt vanuit de gemeente nodig heeft om dit terug te dringen.

Donderdag 16 januari: voetballen met de jongeren van Sciandri in sporthal Oostenburg, met: Sofyan Mbarki en Tom Leenders.
Geef jongeren een bal en alle verschillen verdwijnen. Daarom is het mooi dat organisaties als Sciandri jongeren op de Oostelijke Eilanden de mogelijkheid geven om samen te voetballen. Op donderdag 16 januari trapte de PvdA een balletje mee.

Vrijdag 17 januari, 18:25 uur: vuil prikken in de buurt met de PvdA Amsterdam
Vraag aan tien bewoners wat zij minder goed vinden aan de buurt Centrum-Oost en velen van hen zullen beginnen over het vuil op straat. Daarom stak de PvdA Amsterdam op vrijdag 17 januari de handen uit de mouwen om de straten op te schonen. Na afloop warmden we met koffie, thee en een koekje op in het nieuwe pand van de PvdA Amsterdam aan de Van Muschenbroekstraat.

Vrijdag 17 januari, 20:00 uur: Nieuwjaarsreceptie PvdA Amsterdam!

De Nieuwjaarsreceptie 2020 van de PvdA Amsterdam was druk bezocht, gezellig en dus geslaagd.

2020, here we come!