18 september 2020

Carolien de Heer beoogd nieuwe bestuurder in West

De PvdA Amsterdam draagt Carolien de Heer (44) voor als nieuwe bestuurder in het stadsdeel Amsterdam-West. De Heer is op dit moment raadslid in de gemeenteraad van Amsterdam en volgt de in augustus plotseling overleden Jeroen van Berkel op. Op het moment dat De Heer haar nieuwe functie bekleedt, verlaat ze de gemeenteraadsfractie van de PvdA Amsterdam. Huidig duoraadslid Lian Heinhuis zal haar plek in de gemeenteraadsfractie innemen.

“Ik ben heel blij en vereerd dat ik voor deze functie in dit prachtige stadsdeel word voorgedragen. Ik kijk er ontzettend naar uit om met mijn mede bestuurders, de stadsdeelcommissie en de bewoners van West aan de slag te gaan,” aldus Carolien de Heer, die vanaf 2014 namens de PvdA in de Amsterdamse gemeenteraad zit en in de huidige periode het woord voert op o.a de portefeuilles Werk & Inkomen, Democratisering en Ruimtelijke Ordening. Voordat ze gemeenteraadslid werd, was De Heer al drie jaar actief in de deelraad van Amsterdam-West.

Grote verantwoordelijkheid
Naast blijdschap, heeft De Heer ook een raar gevoel bij haar nieuwe functie. “Dit was natuurlijk de baan van Jeroen. De plek van Jeroen. De plek vanuit waar hij zijn idealen probeerde te verwezenlijken, vanuit waar hij de bewoners in West echt een stem gaf en waar hij nog lang niet klaar was. Hij had nog zoveel plannen. Het feit dat ik op zijn stoel kom te zitten stemt mij verdrietig en trots tegelijk, maar bovenal zie ik het als een hele grote verantwoordelijkheid.”

Lian Heinhuis gemeenteraadslid
Op het moment dat De Heer start als bestuurder in West, zal ze na ruim zes jaar de gemeenteraad van Amsterdam verlaten. Haar plek zal worden ingenomen door Lian Heinhuis (33), die als de nummer 8 op de kandidatenlijst van de PvdA Amsterdam de eerstvolgende beschikbare opvolger is. 


Lian Heinhuis op de onderwijsstaking vorig jaar op de Dam in Amsterdam.

Fractievoorzitter Sofyan Mbarki: “Door het vertrek van Carolien verliezen we een ervaren en betrokken raadslid die staat voor de sociaaldemocratische zaak. Ze gaat nu een functie bekleden die wat mij betreft ook op haar lijf geschreven is. Ik weet daarom zeker dat ze Jeroen van Berkel op een waardige manier gaat opvolgen. Tevens ben ik blij dat we met Lian Heinhuis er een minstens zo idealistische politica voor terug krijgen in de fractie. Als duoraadslid heeft ze zich de afgelopen jaren hard ingezet voor kansengelijkheid in het onderwijs en een rechtvaardige energietransitie. Het is zowel mooi voor haar als voor de rest van de fractie dat ze nu als volwaardig raadslid door kan gaan in het verwezenlijken van die idealen.”

Door de wisseling in de gemeenteraadsfractie van de PvdA Amsterdam zullen er enkele verschuivingen plaatsvinden in de portefeuilles en taken binnen de gemeenteraadsfractie. Op het moment dat daar meer bekend over is, zal hier een bericht over gecommuniceerd worden.