6 maart 2015

Amsterdamse afgevaardigden blikken terug op congres in Utrecht

Zaterdag 17 en zondag 18 januari 2015 hield de PvdA haar landelijk congres. In de aanloop naar het congres was er al veel publiciteit. Het was een goed congres met vele belangrijke onderwerpen. In een uitgebreid verslag blikken de Amsterdamse congresafgevaardigden terug op het congres en de voorbereidingen.

De congresafgevaardigden schrijven in hun verslag dat met name de eerste dag plezierig was. Tijdens de tweede dag leek het erop dat zowel het partijbestuur als de congresafgevaardigden enigszins krampachtig probeerden om vooral geen brokken te maken.

Sanne de Lint, inmiddels voorzitter van PvdA-afdeling Amsterdam-West, schrijft over de door haar ingediende motie: “Ik vertel dat de PvdA Amsterdam het geen goed idee vindt om voor te schrijven dat PvdA-politici zich een kwart van hun tijd buiten het gemeente- en provinciehuis of het Kamergebouw moeten bevinden. In plaats daarvan stellen wij voor “ frequent” te schrijven. We vinden het een verkeerd signaal, veel politici doen dit al. We voelen ons gesteund door het Amsterdamse ledenpanel, waar 60% het eens is met ons amendement.”

Het volledige verslag kunt u onderaan dit bericht downloaden.

PvdA Amsterdam verslag congres 2015