Door Sofyan Mbarki op 18 december 2015

Amsterdam maakt prioriteit van aangifte discriminatie

Amsterdam gaat er hard werk van maken om te zorgen dat men sneller aangifte doet van gevallen van discriminatie en racisme. Een motie van PvdA en D66 werd gisteren in de raad door een meerderheid aangenomen. PvdA-raadslid Sofyan Mbarki is verheugd met de steun van de gemeenteraad: ‘Er zijn helaas nog veel te veel gevallen van discriminatie in Amsterdam. Dit probleem kunnen we niet genoeg prioriteit geven’.

Begin deze maand publiceerde de Anne Frank Stichting een onderzoek waaruit bleek dat het aantal racistische incidenten in Amsterdam enorm gestegen is. In 2014 was er sprake van 26% meer incidenten dan het jaar ervoor. Het betrof hier voornamelijk geweld- en bedreigingsincidenten, maar ook gevallen van discriminatie. Mbarki: ‘We kennen allemaal nog wel de sollicitant die werd afgewezen met als reden ‘is neger’. Zulk soort dieptreurige incidenten gebeuren helaas nog ontzettend vaak. Ik wil alle Amsterdammers die hier mee in aanraking komen aanmoedigen om er zoveel mogelijk melding van te maken. Dat helpt ons om het probleem op te lossen’.

Het verhogen van de aangiftebereidheid door Amsterdammers zal als prioriteit worden gemaakt bij het maken van toekomstig beleid en in contact met de politie, het Openbaar Ministerie en andere samenwerkende partners.

 

Sofyan Mbarki

Sofyan Mbarki

Sofyan Mbarki is lid van de gemeenteraadsfractie van de PvdA. Hij is teamleider op het Calvijn met Junior College. Sofyan is woordvoerder Jeugd, Veiligheid en Burgerschap, en Diversiteit. “Als geboren Amsterdammer zet ik mij in voor een stad waar iedereen bij hoort. We moeten nu investeren in de jonge generatie. Zij zijn straks onze leraren,

Meer over Sofyan Mbarki