Door op 7 januari 2015

Demonstratie na terreuraanslag Parijs, daarna bijeenkomst Volkshotel

PvdA Amsterdam heeft vandaag met afschuw kennis genomen van de aanslag in Parijs. Ons medeleven gaat uit naar alle nabestaanden van de slachtoffers en naar alle gewonden. De aanslag van vandaag was een aanslag op de vrijheid en de democratie.

De Amsterdamse PvdA zal donderdagavond om 18.00 uur deelnemen aan de demonstratie in Amsterdam, als steunbetuiging aan de slachtoffers en de nabestaanden van de terreuraanslag in Parijs. Namens de voltallige gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam roepen wij alle Amsterdammers op om zich morgenavond aan te sluiten bij de demonstratie en hun solidariteit te betuigen met de Parijzenaars, de pers en de politie. De manifestatie zal om zes uur beginnen, tegelijk met de demonstratie die burgemeester Anne Hidalgo van Parijs aankondigde.

Bij de demonstratie zullen vertegenwoordigers van de pers en de politie voorop lopen, omdat deze twee groepen, die juist de vrijheid en de waarden van onze samenleving bewaken en vertegenwoordigen, doelwit waren van de aanslag. Over het precieze verloop van de demonstratie en de locatie/route van de manifestatie wordt vanochtend meer informatie bekend – onder meer via amsterdam.nl.

Na afloop is iedereen welkom bij de eerder geplande bijeenkomst van PvdA Amsterdam vanaf 20.00 uur in het Volkshotel (Wibautstraat 150). Daar is gelegenheid na te praten over de manifestatie en stil te staan bij de vrijheid en verdraagzaamheid die wij in onze stad en in onze samenleving zo koesteren. De nieuwjaarsbijeenkomst (georganiseerd door PvdA Amsterdam, JS Amsterdam en de afdelingen Noord, Zuidoost en Nieuw-West) krijgt daardoor een andere opzet en grijpen we extra aan om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en vooruit te kijken.