Jeroen van Berkel

Op deze pagina vind je een algemene introductie van kandidaat-lijsttrekker Jeroen van Berkel en als bijlage (onderaan deze pagina) een curriculum vitae. Uitgebreidere informatie en actuele berichten van de kandidaat vind je op zijn persoonlijke website:

www.jeroenvanberkel.nl

Daar vind je ook contactgegevens. Meer weten of persoonlijk kennismaken? Kom dan naar een van de activiteiten, informatie vind je in de agenda op amsterdam.pvda.nl/agenda.

Lees ook de actuele mailings van Jeroen:


 

Mijn naam is Jeroen van Berkel. Net als u ben ik lid van de PvdA Amsterdam en dat ben ik al tientallen jaren met trots. Toch stel ik mij kandidaat als lijsttrekker van de PvdA in Amsterdam. Omdat het anders moet, radicaal anders. Samen met een prachtige vriendin en twee lieve dochters woon ik al een eeuwigheid in Bos en Lommer en wij willen daar nog vele jaren blijven. Sinds 1998 ben ik werkzaam voor de idealen van de PvdA: eerst voor onder meer Khadija Arib en Jet Bussemaker. Daarna voor Ahmed Aboutaleb, die voor mij een mooie aanbeveling maakte, zie hier zijn leuke filmpje .

Ik wil het anders doen, radicaal anders. Want bij een sterke stad hoort een sterk stadsbestuur. Een sterk stadsbestuur dat in elke buurt kijkt naar wat er nodig is en dat vervolgens gewoon regelt. Daarom kom ik met drie plannen.

Ten eerste de woningbouw. Amsterdammers moeten in Amsterdam kunnen wonen. Daarom koopt de gemeente de sociale huurwoningen die woningcorporaties verkopen. Daar trekken we 200 miljoen euro voor uit. En die huizen verhuren we als sociale huurwoningen. Zo blijft de stad gemengd en hebben woningcorporaties geld om huizen te bouwen.

Ten tweede de buurten. Amsterdammers willen in een fijne buurt wonen. De PvdA gaat in alle 97 buurten vragen hoe de Amsterdammers hun buurt schoon, veilig en sociaal willen maken en houden. Daar maken we 97 buurtplannen van die de basis vormen van ons verkiezingsprogramma. Als buurten een extra wijkagent willen, dan krijgen ze een extra wijkagent. Als buurten een wijkrestaurant nodig hebben voor buurtbewoners die in een sociaal isolement zitten, dan zorgen we voor een buurtrestaurant.

Ten derde duurzaamheid. Amsterdammers willen in een duurzame stad wonen. Wij gaan alle platte daken, te beginnen in Nieuw-West, Noord en Zuidoost, vol leggen met zonnepanelen. En we beginnen in de buurten waar het aandeel sociale huur het grootst is. We financieren deze zonnepanelen als gemeente zelf. De opbrengsten van deze zonnepanelen gaan voor meer dan 80 procent naar de verlaging van de maandelijkse lasten van de bewoners van de flats onder deze groene daken. Zo maken we de stad groener én socialer.

Weg met halfzachte maatregelen en voorstellen die we toch niet kunnen uitvoeren. Laten we het anders gaan doen, radicaal anders. Zie hier mijn vrolijke campagnefilmpje.

Ik ben kandidaat lijsttrekker van de PvdA in Amsterdam en ik vraag om uw stem. Dat doe ik omdat het anders moet met Amsterdam, radicaal anders. Ik geloof in Amsterdam, ik geloof in de Amsterdammers en ik geloof dat het geweldige succes van onze stad te danken is aan die enorme diversiteit van die Amsterdammers. En daarom ga ik de Amsterdammer weer grip op de stad geven. Door het anders te doen, radicaal anders. Wil je weten welke plannen ik allemaal heb of wil je meedoen met de campagne? Kijk dan op mijn site.

Met vriendelijke groet,

Jeroen van Berkel

 

Bijlage: curriculum vitae