4 november 2016, Pakhuis De Zwijger | Pakhuis De Zwijger

Toekomstprogramma [Positief Links]

Dit is een activiteit van Positief Links, een beweging die op innovatieve manieren mensen en ideeën verbindt met als doel een mooier Nederland/wereld. Kijk voor alle informatie op de website van de organisatie: www.positieflinks.nl.
Een van de manieren waarop wij dit doen is het organiseren van Ideeënfabrieken. Om een beeld te krijgen van wat dit inhoudt, hier een  target=”_blank”>kleine sfeerimpressie van de Ideeënfabriek 4 van 9 september in Pakhuis de Zwijger. Op deze een eerdere edities hebben verschillende denkers, dromers en doeners hun idee voor een mooiere wereld gedeeld via een korte pitch. Gevolgd door snelle interactie met de zaal, muziek en een drankje.
Toekomstprogramma 
Deze en andere ideeën bundelen wij in ons Toekomstprogramma dat op 4 november wordt gepresenteerd. Op dit moment staan er in dit interactieve document 41 ideeën, waaronder:
  • Invoeren van een afkoelperiode voor politici
  • Het verplicht stellen van zonnepanelen
  • Minister van de toekomst
  • Voor iedere 1 euro naar antiterrorisme, 1 euro naar jongeren voor cultuur
  • Inzetten van arbeidstijdverkorting en deling om werkloosheid te verlagen
Dus heb jij een goed idee? Deel het dan via https://argu.co/positieflinks. Geen wereldverbeterend idee te delen? Schrijf dan mee aan het programma door te reageren op de ideeën die er al staan! Met elk argument (tegen of voor) wordt het programma sterker. Op 4 november stellen alle aanwezigen samen de top 10 ideeën vast en gaan we in gesprek over hoe we deze gaan realiseren.