21 november 2015

PvdA-actiedag: zet je in voor een vluchteling

Op 21 november is er weer een landelijke actiedag PvdA in de Buurt. Geregeld gaan leden van de PvdA de buurten in om te horen wat er bij bewoners speelt. Wij vinden het belangrijk om dit te blijven doen.
PvdA wil deze dag nu eenmalig gebruiken om de vele vluchtelingen in de stad bij te staan. Leden van de PvdA zetten zich al veel in en helpen vluchtelingen al op veel manieren. Door taallessen, koken voor vluchtelingen, hen welkom heten op het Centraal Station of door het inzamelen van kleding. Veel leden willen graag bijdragen.

Amsterdam Helpt

Op 21 november zouden we de straat opgaan en de buurten ingaan. Nu willen we leden vragen om zich voor deze dag op te geven bij Amsterdam Helpt. Deze organisatie stelt Amsterdammers in staat vluchtelingen in huis te verwelkomen voor een kopje koffie, een fijne maaltijd en een goed gesprek. Lijkt dit je ook fijn? Je kunt je hier makkelijk opgeven.

Refugees Welcome
Elke dag verwelkomt Refugees Welcome vluchtelingen die koud en moe uit de trein komen met een bakje soep, een warme deken en een glimlach. Lees in deze blog van bestuurslid Ester Fabriek meer over deze organisatie en hoe jij je op kunt geven.

Andere initiatieven

Er zijn veel meer initiatieven om vluchtelingen te helpen. Bekijk bijvoorbeeld de Facebook-groep ‘Wat is nodig voor vluchtelingenopvang in Amsterdam’.
Op 28 september organiseerden PvdA-leden een avond waarin allerlei initiatieven zich konden presenteren. Kijk hier voor alle info over die avond.