6 maart 2015, om 19:30, Broedplaats De Vlugt/Van Eesterenmuseum, Burgemeester de Vlugtlaan 125, Amsterdam (Nieuw-West) | Broedplaats De Vlugt/Van Eesterenmuseum, Burgemeester de Vlugtlaan 125, Amsterdam (Nieuw-West)

Politieke Salon BAR: water is politiek

water-noord-holland

De BAR (Bestuurskring Amsterdamse Regio) is de PvdA-club ter ondersteuning van gekozen partijgenoten in de Metropoolregio Amsterdam en organiseert activiteiten waar iedereen welkom is. Op vrijdag 6 maart organiseert de BAR een Politieke Salon over het thema ‘Water is politiek’.

Inloop vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur precies.

Waar wringt de schoen? Bij het IJsselmeer? Bij het Amsterdam Rijnkanaal? Bij Wieringen? Bij Durgerdam? In de de Amsterdamse Binnenstad?
Zijn er alternatieve Oplossingen?

Speciale gasten:

  • Wim Kuijken: Secretaris Generaal van het Ministerie van Algemene Zaken ten tijde van de kabinetten Kok en Balkenende en nu Deltacommissaris, belast met de mega-opgave om ons land toekomstbestendig te houden tegen overstromingen.Hij besteedt in zijn inleiding extra aandacht aan de knelpunten in onze regio/provincie.
  • Prof. Kees van Leeuwen: Buitengewoon Hoogleraar Water in de Stad, Universiteit Utrecht.Hij schetst in kort bestek een aantal binnenstedelijke waterdilemma’s.
  • Lutz Jacobi ( Lid van de Tweede Kamer)
  • Tjeerd Talsma ( Gedeputeerde Noord Holland en lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen voor onze partij
  • Marjan Leijen ( lijsttrekker Noordhollands Noorderkwartierlid )
  • Rolf Steenwinkel ( lid waterschap Amstel, Gooi en Vechtstreek)

En natuurlijk vele andere raadsleden en Statenleden….

Voorzitters: Piet Jonker ( oud wethouder en directeur Waterleidingbedrijf Zuid Holland) en Louis Genet (voorzitter BAR)

Deze salon staat natuurlijk deels in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen en is een goed moment om regionale – en stadsbestuurders over een belangrijk ( toekomst ) thema van gedachten te laten wisselen!

Lees meer informatie over het programma en een introductieverhaal van Linda Maasdijk op de website van de BAR.