Michael van der Vlis-lezing 2020

16 september 2020, om 20:00, De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam | De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam

Wethouder Marieke van Doorninck (Groenlinks) houdt dit jaar de Michael van der Vlis-lezing.

Maandagmiddag 31 augustus aanstaande start de verkoop van de kaarten voor de Michael van der Vlis-lezing. Door Corona is het aantal plaatsen in de zaal zeer beperkt.  Daardoor is het noodzakelijk dat je tenminste 2 kaarten koopt en dus samen met nog iemand komt.  Je zit dan samen aan een tafel met voldoende afstand.

Mocht het vinden van een tweede persoon een probleem zijn, neem dan contact op info@michaelvandervlis.nl. Wij zorgen dan voor een oplossing. Je kan ook een tafel voor 3 of voor 4 personen kopen.

Over de lezing: de compacte stad in het Corona-tijdperk
Wijlen Michael van der Vlis was 12 jaar wethouder in Amsterdam. Hij heeft zich als wethouder met tomeloze energie ingezet voor het redden van de stad. In zijn beginperiode liep de stad namelijk leeg. Jaarlijks verlieten per saldo meer dan tienduizend mensen de stad. Michael werd de drager van het idee van de compacte stad. Een leefbare stad om te wonen en te werken op fietsafstand.  Door zijn inzet kwam de stad weer tot bloei.

Nu dreigt de stad, Corona of niet, haast aan zijn eigen succes ten onder te gaan.

Alle rede om de compacte stad weer te bespreken. Met de wethouder Ruimtelijke Ordening Marieke van Doorninck die de nieuwe Omgevingsvisie presenteert. Met de cijfers over de groei van de stad van Jeroen Slot, het Hoofd Onderzoek en Statistiek.

Een lezing voor iedereen die belang hecht aan de toekomst van de stad.

Wanneer:
16 september 2020 om 20:00 in de Balie.

Meer informatie vind je op de site Michael van der Vlis. De kaartverkoop start maandagmiddag 31 augustus op de site van De Balie.

 

© Foto header: Stadsarchief Amsterdam