16 maart 2016, om 20:00, Huis van de Buurt/Koperen Knoop, aan de Van Limburg Stirumstraat 133, 1051 BA Amsterdam | Huis van de Buurt/Koperen Knoop, aan de Van Limburg Stirumstraat 133, 1051 BA Amsterdam

Erfpacht voor dummies – informatieavond

03 16 Erfpacht voor dummies nieuwww

Erfpacht.

In Amsterdam werkt het ongeveer zo: de gemeente is nog eigenaar van de grond waarop de huizen gebouwd zijn. Als je zo’n huis koopt, ben je niet de eigenaar van de grond, maar betaal je een erfpachtbelasting, waar de gemeente dan weer andere nuttige dingen mee kan doen. Volg je het nog? Misschien dat deze uitleg binnenkort verouderd, want het huidige college wil de regeling veranderen. In plaats van alleen het pand, zou dan ook de grond gekocht kunnen worden, waardoor de gemeente een eenmalige inkomst krijgt in plaats van een duurzame.

Beste een technische onderwerp! Als je een goede uitleg wil van hoe erfpacht nu werkt, hoe het misschien verandert en wat er gedaan kan worden, kom dan naar de door de JS en PvdA Amsterdam georganiseerde ‘Erfpacht voor Dummies’ op 16 maart. Deskundigen (sprekers binnenkort bekend) zullen je alle ins en outs over erfpacht vertellen en kan jij geïnformeerd een mening vormen over dit lastige maar zeer belangrijke onderwerp.

Updates ontvangen, of je aanmelden? Kijk op de Facebook-eventpagina!