12 februari 2016, om 18:30, Keizersgracht 177 (Humanity in Action), Amsterdam | Keizersgracht 177 (Humanity in Action), Amsterdam

Debatavond: ingrijpen in Syrië?

debatavond-pvda-nieuwsbriefIn maart 2011 bereikte de Arabische lente Syrië. Nu, bijna vijf jaar later, zijn er honderdduizenden doden en vele miljoenen vluchtelingen door het conflict in Syrië.

Het einde van het conflict is nog niet in zicht en het kabinet overweegt mee te doen aan de bombardementen op ISIS in Syrië. De VVD is vóór en de PvdA hield tot nu toe de boot af, maar lijkt een beweging naar interventie toe te maken. Dat betekent dat de PvdA een doorslaggevende stem heeft of Nederland daadwerkelijk bombardementen op ISIS in Syrië gaat uitvoeren. Wanneer en onder welke voorwaarden zal de PvdA militair ingrijpen steunen?

Kom naar onze debatavond op vrijdagavond 12 februari en ga in gesprek met onze gasten:

  • Unknown-1Michiel Servaes, woordvoerder Buitenlandse Zaken in de Tweede Kamer fractie. Hij bespreekt de (on)mogelijkheden van een diplomatieke oplossing en militair ingrijpen en het standpunt van de Tweede Kamer-fractie inzake interventie in Syrië.
  • Afbeelding.aspxUğur Ümit Üngör, onderzoeker op het gebied van massaal geweld en medewerker van het NIOD en de Universiteit Utrecht. Hij bespreekt de achtergronden en geschiedenis van dit complexe en lastig te doorgronden conflict.
  • imagesRula Asad, Syrische journaliste en mede-oprichter van het Syrian Female Journalists Network. Zij heeft veel gepubliceerd over de Syrische civil society en bespreekt de opkomst van het burgerjournalisme en vrouwenkwesties in het Syrische conflict.

Inloop is om 18.30 uur, de debatavond start om 19.00 uur.

Graag aanmelden i.v.m. beperkt aantal plaatsen: sarican.nisan@gmail.com.

Georganiseerd door PvdA Amsterdam-Zuid i.s.m. Stichting Humanity in Action