30 juli 2016, VVA/Spartaan, Laan van Spartaan 1, Amsterdam | VVA/Spartaan, Laan van Spartaan 1, Amsterdam

Amsterdam Wereldstad: activiteitendag

Op 30 juli organiseert themateam Amsterdam Wereldstad een activiteitendag. Dit themateam heeft zich bezig gehouden met het vraagstuk van de vluchtelingen in Amsterdam. Een onderwerp dat het afgelopen jaar erg actueel was en ook zal blijven in de nabije toekomst.

Wat konden we doen voor de statushouders die nog weinig kennis hadden gemaakt met de andere Amsterdammers? Met de asielzoekers in de noodopvang die zich verveelden? Met de Amsterdammers die deze mensen vooral van het nieuws kenden?

Het lijkt ons mooi om al deze verschillende groepen bij elkaar te brengen voor een actieve dag, vol met sport, spel, debat en plezier. Daarbij dachten wij aan een voetbaltoernooi voor asielzoekers en Amsterdammers, debatten over complexe onderwerpen binnen het asielvraagstuk, maar vooral ook plezier, dans en muziek.

Voetbaltoernooi
Om 13.00 begint een voetbaltoernooi. De wedstrijden zijn 7 tegen 7 en op half veld. Plezier staat voorop!
Meld je aan als team per mail bij Maarten Wiedemeijer (maarten.wiedemeijer@live.nl)

Debat / plezier / dans & muziek
Op korte termijn zullen we het verdere programma bekend maken. Houd de Facebook-pagina en deze website dus in de gaten!
We willen bijvoorbeeld op deze dag ook graag mensen die graag vrijwilligerswerk doen in contact brengen met interessante organisaties.
Heb je zelf een leuk idee? Laat het gerust weten!

Locatie
VVA/Spartaan, Laan van Spartaan 1, Amsterdam

Bereikbaarheid
VVA/Spartaan is zeer goed bereikbaar met het openbaarvervoer: “Metrostation Jan v.Galenstraat” lijn 50 ligt op ca. 150 meter van het complex. Tramlijn 13 en buslijn 64 op 50 meter afstand. “Halte Bos & Lommerplein” tram 14, tram 7, bus 21, bus 15, bus 18, bus 247 en bus 352 ligt op ca. 500 meter afstand.
Auto: richting Ring West (A10). Neem afrit S105 Geuzenveld. einde afrit linksaf richting Geuzeveld, na 150 rechtsaf en je bent  er.

Deze dag is van & voor alle Amsterdammers. Neem je vrienden & familieleden mee!

Tot snel,

Themateam Amsterdam Wereldstad