Bedrijfsvoering

Nieuwsberichten over Bedrijfsvoering

Flexverslaving Amsterdam loopt spuigaten uit

door Dennis Boutkan op 26 februari 2017

De gemeente Amsterdam is absoluut geen goed voorbeeld als het gaat om goed werkgeverschap. Een fixatie op rendement en flexibiliteit gaat ten koste van de medewerkers. De PvdA Amsterdam schrikt opnieuw van de omstandigheden rondom flexwerk bij de gemeente, dit keer bij de Stadsloketten. Dit zijn de loketten waar Amsterdammers terecht kunnen voor paspoort, rijbewijs, vergunningen

lees verder »

PvdA vraagt aandacht voor grote inhuur van externe krachten

door Dennis Boutkan op 14 januari 2016

De PvdA maakt zich zorgen over de grote hoeveelheid aan externe krachten die door Gemeente Amsterdam worden ingehuurd die langer in dienst zijn, of meer betaald krijgen dan de bedoeling is. Tijdens een spoeddebat in de gemeenteraad is er bij de wethouder nogmaals op aangedrongen om de aantallen terug te dringen. Door een initiatiefvoorstel van

lees verder »

Twijfelachtig uitzendbureau werkt samen met Gemeente Amsterdam

door Dennis Boutkan op 19 mei 2015

Het zeer omstreden uitzendbureau Atlanco Rimec is bij in ieder geval één – en wellicht meer – Amsterdamse bouwproject betrokken geweest. Dat bleek uit de uitzending van Zembla die vorige week werd uitgezonden. Het uitzendbureau staat erom bekend dat het op bouwprojecten door heel Europa Portugese medewerkers inzet en uitbuit.

lees verder »

Oproep aan gemeente: betaal geen jeugdminimumloon

door Dennis Boutkan op 1 mei 2015

PvdA Amsterdam is voor een fatsoenlijk loon, ook voor medewerkers tussen de 18 en de 23 jaar. In schriftelijke vragen aan het college vraagt het de gemeente om ook personeel uit die leeftijdsgroep te betalen naar op zijn minst volwassen minimumloon en bovendien dezelfde eisen te stellen aan de bedrijven waar de gemeente diensten bij

lees verder »

Gemeente dringt salarissen externe inhuur terug op initiatief PvdA

door Dennis Boutkan op 22 april 2015

Personeel dat extern wordt ingehuurd door de gemeente zal vanaf nu nooit meer een hogere vergoeding krijgen dan de norm die ook voor ministers en wethouders geldt. Dit PvdA-voorstel werd vandaag unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

lees verder »

PvdA: Schoonmakers weer in dienst gemeente

door Emre Ünver op 1 april 2015

De eerste stap naar het terug in dienst nemen van schoonmakers bij de gemeente is genomen. De wethouder zal de financiële mogelijkheden onderzoeken om dit op korte termijn in te kunnen voeren. Vandaag werd dit plan van PvdA, GroenLinks en SP unaniem door de gemeenteraad aangenomen. 

lees verder »

UPDATE: Gemeente doet onderzoek naar werkbeleving LHBT-medewerkers

door Dennis Boutkan op 11 maart 2015

De gemeente Amsterdam gaat deelnemen aan een landelijk onderzoek naar werkbeleving van LHBT-medewerkers. Die toezegging deed wethouder Litjens in de laatste commissievergadering naar aanleiding van vragen van PvdA-raadslid Dennis Boutkan. Het onderzoek wordt binnenkort gestart door het platform Dutch Government Pride en in samenwerking met Universiteit Leiden uitgevoerd.

lees verder »

PvdA: Schoonmakers weer in eigen dienst

door Emre Ünver op 5 maart 2015

De PvdA Amsterdam wil dat gemeente zijn schoonmakers weer in eigen dienst neemt. Dat voorstel is vandaag door PvdA fractielid Emre Ünver geagendeerd in een commissievergadering van de gemeenteraad. Schoonmakers zijn, net als elke andere ambtenaar, onderdeel van de gemeentelijke organisatie en moeten dus ook zo behandeld worden.

lees verder »

Dennis Boutkan in enquêtecommissie

door Dennis Boutkan op 22 december 2014

Dennis Boutkan zal namens PvdA Amsterdam plaatsnemen in de enquetecommissie die onderzoek zal gaan doen naar de organisatie van verschillende diensten van de gemeente. Afgelopen week werd door de gehele gemeenteraad besloten tot het starten van deze enquete. Naast Dennis Boutkan zal de commissie bestaan uit de raadsleden Marijke Shahsavari (CDA en voorzitter), Zeeger Ernsting (GroenLinks), Joris

lees verder »

Parool: PvdA wil limiet voor tarief van externe kracht

door Dennis Boutkan op 1 december 2014

PvdA-raadslid Dennis Boutkan heeft een initiatiefvoorstel ingediend om een limiet voor het tarief van een externe kracht bij de gemeente in te stellen. Externe krachten zouden niet meer mogen verdienen dan het salaris van een minister: €178.000. Het Parool schreef er in de zaterdagkrant een artikel over. Lees het op Blendle of hier.

lees verder »