Nieuws

“Dat het deze mensen is overkomen en niet mij… daar moet ik nog vaak aan denken”

door Henk Boldewijn op 4 oktober 2017

De Bijlmerramp vandaag 25 jaar geleden

Ik had me gehaast om op tijd te zijn voor Studio Sport. Met mijn hand tegen de deurpost was ik mijn schoenen aan het uittrekken en toen voelde ik het. De deurpost zwaaide heen en weer. We hoorden een knal. We keken uit het raam en zagen alleen maar rook. We zijn meteen naar buiten gerend.

De weken erna bleef het smeulen. Zoveel beton, zoveel mensen, in een keer met de grond gelijk. Elke dag kwam ik er langs. Het idee dat daar zoveel mensen lagen. Dat zij daar onder lagen en ik niet. Daar moet ik nog vaak aan denken. Ook nu nog wanneer er met slecht weer vliegtuigen laag over mijn huis vliegen.”

Raadslid Henk Boldewijn was thuis op de fatale avond van de Bijlmerramp. Hij woonde in die tijd op de bovenste verdieping van de flat tegenover de Groeneveen en Klein-Kruitberg flats waar het vliegtuig neerstortte. Henk is nog actief betrokken bij het Bijlmermonument en geeft nog regelmatig rondleidingen.

 

Geef een reactie

* = verplicht, e-mailadres wordt niet gepubliceerd.