Nieuws

Wat kunnen we doen tegen moslimdiscriminatie?

door Sofyan Mbarki op 3 oktober 2017

Nederlandse moslims voelen zich vaker gediscrimineerd dan moslims in veel andere Europese landen. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 10.000 moslims in de vijftien EU-lidstaten met de grootste moslimbevolking door het Europese Agentschap voor Grondrechten (FRA). Van de onderzochte EU-lidstaten ervaren alleen moslims in Griekenland meer discriminatie.

Nederland scoort slecht

Afkomst en religie zijn de twee belangrijkste gronden voor discriminatie. Moslims krijgen bijvoorbeeld moeilijker een woning vanwege hun Arabisch klinkende achternaam, of krijgen van hun werkgever geen pauze om te bidden of vrij op religieuze feestdagen. In Nederland ervaart 42 procent van de moslims discriminatie op basis van achtergrond, tegen 27 procent in de andere onderzochte landen. 30 procent voelt zich gediscrimineerd op basis van religie. In de rest van de vijftien lidstaten is dat 17 procent, zo staat in het onderzoek. PvdA Amsterdam vindt dat Moslims in de stad zich veilig moeten voelen en dat elke vorm van discriminatie bestreden dient te worden. Hier hebben we eerder al voorstellen voor gedaan.

Op de thee

Aanstaande woensdag ga ik daarom in gesprek met een aantal Amsterdamse organisaties die zich bezighouden met het in kaart brengen en tegen gaan van moslimdiscriminatie.
Ik start aanstaande woensdag om 10.30 uur bij EMCEMO/Meldpunt Islamofobie, daarna spreek ik gedurende de dag ook een aantal individuele Amsterdammers die te maken hebben gehad met moslimdiscriminatie.
Ten slotte ben ik om half 3 bij Argan, waar ook andere organisaties zoals het MeldpuntDiscriminatieRegioAmsterdam(MDRA) en stichting al Nisa zijn.

One Response to “Wat kunnen we doen tegen moslimdiscriminatie?”

  1. A. Maier schreef:

    Waarom de islam en hun aanhangers veracht worden? Ik zou zeggen kijk terug naar 9/11 en naar alle slachtingen begaan met auto’s. Kijk naar al de zogeheten vluchtelingen die verkrachten en moorden en kerken vernielen. Lees eens hoe moslims als beesten tekeer gingen in India waar 80 miljoen hindoes werden afgeslacht, naar de moorden op de Filipijnen, Thailand. Ruim 1400 jaar wordt door hen gemoord en het enige wat zij tijdens een ‘demonstratie’ doen is het slachtoffer uithangen, een beproefde methode en waarvoor socialisten door de knieën gaan want die heeft altijd medelijden met de dader.
    Niet iedere moslims is een terrorist, maar iedere terrorist is wel een moslim en als hij dat niet is, is het een socialist die moord en terroriseert in naam van ‘het volk’: Castro, Tanja Nijmeijer, Pol, Pot, Lenin, Mao, RaRa enz enz.

    Advies aan Mbarki: verbeter de wereld, begin bij jezelf en hou op het slachtoffer uit te hangen als de moordenaars en terroristen je eigen soortgenoten zijn want die verdedig je zolang je de islam aanhangt.

Geef een reactie

* = verplicht, e-mailadres wordt niet gepubliceerd.