Nieuws

Wallen zijn overvol: leefbaarheid onder druk

29 mei 2017

 

De Amsterdamse Wallen zijn overvol. Met soms wel 900.000 passanten per week is de balans tussen bewoner en bezoeker ver te zoeken. Een speciaal convenant tussen tour-operators en de gemeente moest helpen. Helaas lijkt dit niet het geval te zijn.

Ons raadslid Dennis Boutkan heeft daarom een spoeddebat aangevraagd. ‘Als deze afspraken niet werken, moeten de regels strenger worden. De leefbaarheid van de stad staat onder te grote druk om toe te kijken hoe het uit de hand loopt’

Lees hier het artikel in het Parool over de extreme drukte op de Wallen.

 

 

 

 

One Response to “Wallen zijn overvol: leefbaarheid onder druk”

 1. Hanneke van Vliet schreef:

  Ik maak me zorgen over de overlast door drukte Amsterdam.
  Zelf heb ik actie ondernomen: achterzet ramen waardoor ik minder prikkels door herrie krijg: kosten 4000 euro
  Naast de 75 per maand gemeente belasting weer een forse uitgave. weekends en feestdagen wegwezen: klein huisje in Friesland. Reden ik moest soms na een rondje hond uitlaten
  haast janken van de overlast op straat. Je past je aan: je gaat al om 9 uur naar de markt ipv 10.00. Je terras in de buurt is vol met toeristen: dus voor jou en je buren geen plek om even koffie te drinken. Ik ga maar door: Ben eerst van mijn woonboot gejaagd door alle drukte nu uit mijn appartement: ach dan ga je toch lekker verhuizen?: Waarom moet ik plaats maken voor drommen toeristen die door kleine straatjes geperst worden. Eerlijk gezegd is er geen wethouder die er op redelijke wijze actie kan ondernemen. Reden ze zijn er niet voor opgeleid, dit vraagt om professionele imput en actieplannen. Jaren manager geweest van bedrijven en zo moeilijk is dit niet:
  Stop met vergunningen fietsverhuur
  Stop met parkeren op de gracht door buitenlandse kentekens
  Stop hotelvergunningen
  Stop openingstijden van 7 uur s’ochtend van koffieshops
  Haal de letters I’amsterdam weg: het zijn geen amsterdammers
  Stop met alle onzin toeristen attracties
  Stop met raamprostituties: jammer maar dat is verpest door de wethouders zelf
  Stop al die festivals met de gedateerde techno.
  Kortom zo moeilijk is het niet
  succes en voor mij is het als 65 jarige moeilijk om even in een andere stad weer een sociaal leven optezetten.

  Nog 1 ding: toen ik op de Keizersgracht ging wonen in 1985, was dat s’avonds een tippelzone voor hoeren!!! Niet de gemeente maar de buurt heeft gezorgd dat de grachtengordel zo mooi onderhouden is en er zo prachtig bij ligt: nu worden wij eruit gejaagd door allerlei niet competente wethouders: die het wel mee vinden vallen met de drukte: succes nogmaals

Geef een reactie

* = verplicht, e-mailadres wordt niet gepubliceerd.