Nieuws

Kom naar het Airbnb debat!

door Marjolein Moorman op 15 december 2016

Airbnbdebat

Amsterdam heeft de overeenkomst met Airbnb vernieuwd. Wethouder wonen Laurens Ivens vindt het een goede deal voor de stad. Maar er zijn ook veel bedenkingen en vragen. Krijgt de stad met deze afspraak echt grip op de explosieve groei van vakantieverhuur? Zal de overlast toe- of juist afnemen? Behouden woningen hun woonfunctie of rukt de commerciële (tijdelijke) verhuur verder op? Zijn de afspraken wel hard genoeg of moet Amsterdam harder optreden tegen Airbnb, zoals in andere steden (Barcelona en Berlijn) gebeurt? De PvdA en GroenLinks organiseren een gesprek met experts, verhuurders, bezorgde bewoners en politici over de afspraken met Airbnb en wat deze betekenen voor Amsterdam.

Ticket kan je hier krijgen!

Geef een reactie

* = verplicht, e-mailadres wordt niet gepubliceerd.