Nieuws

Eindelijk werkomstandigheden Schiphol beveiligers verbeterd dankzij stoere acties beveiligers!

door Carolien de Heer op 7 juni 2016

schipholOp deze plek heb ik vaak mijn zorgen geuit over en politieke aandacht gevraagd voor de werkomstandigheden van beveiligers op Schiphol. Ik ben dan ook heel blij dat na stoere acties van de beveiligers er nu eindelijk afspraken zijn gemaakt tussen FNV, Schiphol en de beveiligingsbedrijven om de statijden te verkorten, de klimaatbeheersing te verbeteren en meer mensen in vaste dienst te nemen. Meer info over de afspraken lees je hier.

Eerlijk gezegd werd het ook wel een keertje tijd. Al jaren strijden beveiligers op Schiphol voor betere werkomstandigheden, maar steeds kregen ze nul op rekest. Ik heb met eigen ogen gezien hoe weinig pauze beveiligers kregen, hoe warm het op sommige werkplekken was en vooral hoe slecht er naar hen werd geluisterd door werkgevers en vooral Schiphol. En dit was niet alleen slecht voor de beveiligers zelf maar ook voor de veiligheid van passagiers.

Schiphol beloofde steeds dat de overgang naar centrale security de werkomstandigheden zouden verbeteren. Echter dit leidde juist tot verslechtering. Ik vond echt dat ze grote risico’s namen met de veiligheid van passagiers en de waarschuwingen van beveiligers niet serieus namen. Keer op keer heb ik de wethouder gevraagd als (kleine) aandeelhouder actie te ondernemen richting Schiphol. Op 12 april heeft de wethouder op de aandeelhoudersvergadering het probleem op mijn verzoek en steun van andere partijen uit de gemeenteraad aan de orde gesteld. Of dit heeft geholpen weet ik niet. Wat ik wel weet is dat volhardendheid en opkomen voor jezelf, je collega’s en de passagiers helpt. Dat is wat de beveiligers hebben gedaan. En daar ben ik echt heel trots op!

4 Responses to “Eindelijk werkomstandigheden Schiphol beveiligers verbeterd dankzij stoere acties beveiligers!”

 1. eric schreef:

  Beste mevrouw de Heer volgens mij verteld u niet de hele waarheid maar dat gebeurt wel vaker in de politiek toch? Maar goed weten we hoe de PVDA hierin zit. Volgende keer graag het hele verhaal dat alle afspraken al waren gemaakt en akkoord bevonden door de Unie Security en het CNV. Wij noemen dit in Amstetdam gewoon liegen. Maar zo gaat het vaak in dit land wie een grote mond open doet daar wordt naar geluisterd en dan wordt de inhoud maar ondergeschikt. Ik wens u verder veel succes in uw loopbaan in de politiek. Een beveiliger.

 2. Carolien de Heer schreef:

  Beste Eric,

  Goed dat je reageert! Het klopt dat er eerder afspraken zijn gemaakt met de Unie en CNV over de statijden. Dat vond ik een mooi begin. Maar volgens mij verdienden jullie meer dan dat zoals betere klimaatbeheersing en meer vaste banen. Ik ben daar blij mee en ik hoop jij ook.

  Met vriendelijke groet,

  Carolien

 3. Henny schreef:

  De afspraken waren wel gemaakt Eric maar dan moeten ze ook nog uitgevoerd worden en dat gebeurde niet, ten koste van de veiligheid van passagiers en onze gezondheid. De Unie en CNV vond het wel prima zo. Dankzij FNV en de beveiligers op de werkvloer gebeurd er eindelijk wat. We zitten er nu bovenop en houden voet bij stuk. We moeten wel, anders houden we het niet meer vol met z’n allen!

 4. cristina schreef:

  Er wordt gezegd “vaste contracten “, “meerdere beveiligers visitatie” : NIET WAAR!!!!!

  ER WORDEN GEEN EXTRA BEVEILIGERS AANGENOMEN BIJ
  G4S !!!!! G4S staat als Beveiliger Bij de Visitatie waarvan men zegt dat er meer Beveiligers en vaste contracten worden verstrekt eerst zoeken naar de Waarheid!
  Ik als afroeper geloofde het ook eerst totdat ik de harde waarheid van G4S hoorde!!!