Door op 21 april 2016

Dennis blogt: Jongeren krijgen eindelijk fatsoenlijk loon!

Donderdagochtend maakte minister Lodewijk Asscher bekend dat jongeren eindelijk krijgen waar zij recht op krijgen: een fatsoenlijk salaris. Het volwassen minimumloon gaat gelden voor jongeren vanaf 21 jaar en het minimumjeugdloon gaat omhoog. Ook jongeren hebben recht op fatsoenlijk loon, zeker in de dure regio Amsterdam. Daarmee komt er een einde aan deze onrechtvaardige situatie.

PvdA Amsterdam heeft samen met GroenLinks, SP en Partij van de Ouderen het voortouw genomen om van Amsterdam een Jeugdloonvrije gemeente te maken. In oktober hebben we daarom een initiatiefvoorstel in de Raad ingediend. Ik heb mij verzet tegen het Jeugdloon omdat het onrechtvaardig is dat jongvolwassenen gekort worden op hun loon. Helaas een dagelijkse praktijk in vele branches. Goede werkgevers zoals De Bijenkorf hebben het voortouw genomen door het Jeugdloon al eerder af te schaffen. Want het betalen van Jeugdloon was altijd al een keuze en geen verplichting.

We zijn dan ook ontzettend blij met deze belangrijke stap van de minister van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. De jonge actievoerders van Young&United en FNVJong hebben een stevige en belangrijke strijd gevoerd om dit te realiseren. Dus aan hun vele felicitaties. Actie voeren voor de goede zaak loont nog steeds!

Waar ben je naar op zoek?