Door op 8 maart 2016

Ontwerp je eigen tunneltje!

Amsterdammers kunnen sinds kort hun eigen tunneltje ontwerpen. Stadsdeel West heeft een ontwerpwedstrijd opgestart om tot een nieuw ontwerp van het tunneltje in het Westerpark naar de Spaarndammerbuurt te komen. Iedereen kan zijn eigen ontwerp voor de tunnel insturen, waarna in een tweede ronde door alle Amsterdammers een winnaar verkozen kan worden. Ook in een creatieve bui? Plaats je inzending, of bekijk de andere ontwerpen hier.

De PvdA juicht het toe dat bewoners uit de buurt hun eigen omgeving letterlijk kunnen vormgeven. Raadslid Maarten Poorter: ‘Van dit soort initiatieven waar de buurt voorop wordt gesteld, word ik erg enthousiast. Dit bouwt ook voor op de motie Buurtwet die ik eerder samen met GroenLinks en D66 heb ingediend, dat als zetje in de rug voor buurtinitiatieven moet werken’.

1 mei is de deadline voor het inzenden van een ontwerp. Van 9 mei to 23 mei kan er worden gestemd op alle ingezonden ideeën. Poorter: ‘Mooi om te zien hoe hier gebruikt wordt gemaakt van online tools om tot besluitvorming te komen. Ik denk dat een opzet als deze voor nog veel meer situaties in de stad gebruikt kan worden’.

Lees ook het Parool: Stadsdeel start ontwerpwedstrijd voor tunnel Spaarndammerbuurt.

Waar ben je naar op zoek?