Door Marjolein Moorman op 5 februari 2016

SP, GroenLinks, PvdA: Pegida betaalt mee aan opvang vluchtelingen

Aanstaande zaterdag demonstreert de extreemrechtse beweging Pegida in Amsterdam. Op initiatief van velerlei maatschappelijke organisaties zal een tegengeluid te horen zijn in de vorm van een demonstratie bij de Dokwerker. SP, GroenLinks en PvdA doen hier nog een schepje bovenop. De partijen doneren zaterdag voor elke bezoeker van de Pegida-demonstratie 5,- euro aan Vluchtelingenwerk Amsterdam.

Wil je zaterdag meedoen aan de tegendemonstratie? Kijk hier waar PvdA’ers zich verzamelen.

SP-raadslid Peter Kwint: “Zo maken we van de nood een deugd. Pegida is een fascistische organisatie die gerund wordt door racisten, wapenhandelaars en veroordeelde vrouwenmeppers. Die hebben ook recht om te demonstreren, maar op deze manier laten ze ook nog iets moois in Amsterdam achter: een cheque voor Vluchtelingenwerk Amsterdam.”

GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink: “De zogenaamde burgerbeweging Pegida die geleid wordt door hele en halve nazi’s roept op tot haat en uitsluiting. Wij staan voor verbinding en solidariteit en helpen hen graag om hun bezoek aan Amsterdam ook in iets positiefs om te zetten.”

PvdA- fractievoorzitter Marjolein Moorman: “Elke pegidademonstrant zorgt voor meer geld voor vluchtelingenwerk. Zo dragen we gezamenlijk bij aan een nog betere opvang van vluchtelingen in onze stad en laten we zien waar we voor staan. Vluchtelingen zijn welkom, racisme niet.”

De drie linkse partijen maken de totale opbrengst zaterdag na afloop van de Pegida-demonstratie bekend. Zij zullen begin volgende week de cheque overhandigen aan Vluchtelingenwerk.

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman is onze wethouder Onderwijs, Armoede, Schuldhulpverlening en Jeugdzorg en was de lijsttrekker van de PvdA Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De strijd voor gelijke kansen staat centraal in alles wat zij doet. Wil jij alles over haar weten? Bezoek dan haar website www.marjoleinmoorman.nl Marjolein haar verhaal voor Amsterdam   Marjolein haar

Meer over Marjolein Moorman

Waar ben je naar op zoek?