Nieuws

PVDA bezorgd over Imtech en gevolgen Noord/Zuidlijn

door Henk Boldewijn op 12 augustus 2015

tunnel-353597_640Gemeenteraadslid Henk Boldewijn heeft vragen gesteld over de mogelijke gevolgen voor de afbouw van de Noord/Zuidlijn nu het bedrijf  Imtech uitstel van betaling heeft gevraagd. Imtech neemt deel aan de bouw van de Noord/Zuidlijn en is verantwoordelijk voor het trekken van kabels en de  plaatsing van de liften en roltrappen. Ook wil de PvdA voorkomen dat de gemeente in deze fase onverplichte betalingen doet aan Imtech of de curator, tenzij Imtech en de curatoren zekerheid bieden dat Imtech haar verplichtingen (de afbouw van de Noord/Zuidlijn) nakomt.

Boldewijn heeft het college gevraagd om snel informatie te verschaffen over de contractuele relatie met Imtech en welke extra risico’s nu zijn ontstaan voor de afbouw van de Noord/Zuidlijn. Woordvoerder Boldewijn: ‘We willen heel duidelijk maken dat het college zo snel mogelijk de raad moet informeren over de ontstane situatie en de maatregelen die het college wil nemen.’

De PvdA wil zo snel mogelijk van het college de zekerheid dat vanuit de gemeente geen betalingen worden gedaan aan een mogelijk failliete boedel. De curator stelde gisteren in Nieuwsuur voor dat Amsterdam zou moeten vooruitbetalen. Dat kan wat ons betreft alleen met harde garanties van de curatoren van Imtech, of Visser & Smit Bouw (een onderdeel van VolkerWessels) dat alle verplichtingen worden nagekomen bij de afbouw van de Noord/Zuidlijn.

Reacties zijn gesloten.