Nieuws

PvdA: behoud Stadsbank van Lening voor Amsterdam

door Carolien de Heer op 1 juli 2015

In de gemeenteraadsvergadering van 1 juli heeft de PvdA een motie ingediend om bezuinigingen op de Stadsbank van Lening terug te draaien. De geplande bezuinigingen vanuit het college zorgen ervoor dat de Stadsbank van Lening niet meer effectief zijn werk zou kunnen doen, wat het einde betekent van een 400 jaar oud instituut. De PvdA is van mening dat de Stadsbank van grote waarde is voor de Amsterdammers, zeker voor diegene die wat minder ruim in de portemonnee zitten.

De Stadsbank van Lening verstrekt al 400 jaar leningen aan Amsterdammers die daar goud, sieraden, elektronica of andere waardevolle goederen als onderpand voor geven. Daarmee maakt het voor Amsterdammers mogelijk om een onverwachte financiële tegenvaller aan te kunnen, dan wel een kleine, maar belangrijke investering te kunnen doen. PvdA-raadslid De Heer vindt de bezuinigingen onbegrijpelijk: ‘Deze dienst werkt vrijwel onafhankelijk van de gemeente en kost de gemeente bovendien niets. Sterker, hij levert zelfs geld op. Maar veel belangrijker is dat de Stadsbank al honderden jaren een belangrijke sociale functie vervult die hoort bij een stad als Amsterdam’.

Bij de stemming op donderdagavond 2 juli moet blijken of een meerderheid van de gemeente de Stadsbank van Lening wil behouden.

One Response to “PvdA: behoud Stadsbank van Lening voor Amsterdam”

  1. P.G.van Kessel schreef:

    Is er al enig nieuws over de stemming of de meerderheid de Stadsbank van Lening wil behouden?