Nieuws

Gemeente dringt salarissen externe inhuur terug op initiatief PvdA

door Dennis Boutkan op 22 april 2015

Personeel dat extern wordt ingehuurd door de gemeente zal vanaf nu nooit meer een hogere vergoeding krijgen dan de norm die ook voor ministers en wethouders geldt. Dit PvdA-voorstel werd vandaag unaniem door de gemeenteraad aangenomen. De regeling zal gelden voor nieuwe contracten. Voor lopende contracten wordt een appèl gedaan op de desbetreffende functionarissen.

PvdA-raadslid Dennis Boutkan is blij met de steun van de gemeenteraad. ‘Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie wat betreft het beperken van exorbitante salarissen en beloningen. Ik denk dat dit daarom ook een goede en belangrijke stap is’. De PvdA ziet het voorstel als een goede stap naar een publieke sector die een gezonde beloningenstructuur kent.

Lees ook het artikel in de Telegraaf: ‘Externen gekortwiekt‘.

Reacties zijn gesloten.