Door op 20 februari 2015

Dennis Boutkan: Onderzoek naar werkbeleving LHBT-medewerkers

PvdA-raadslid Dennis Boutkan roept de gemeente Amsterdam op om deel te nemen aan een landelijk onderzoek naar de werkbeleving van LHBT-medewerkers. Dat onderzoek wordt binnenkort gestart door het platform Dutch Government Pride en in samenwerking met Universiteit Leiden uitgevoerd.

Uit rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (2013) blijkt dat een positief diversiteitsklimaat de werkbeleving verbetert. Ook de sociale omgang en het welzijn van werknemers, ongeacht seksuele oriëntatie, gaat vooruit.

Boutkan: ‘De opzet van dit onderzoek is uniek in zijn soort. Het gebeurt bottom-up en vindt plaats in meerdere steden tegelijk, waardoor een goede vergelijking mogelijk is. Met het rapport van het SCP in het achterhoofd, vind ik dat Amsterdam als verantwoordelijk werkgever mee zou moeten doen aan dit onderzoek. Bovendien geef je meteen een signaal af aan andere gemeentes’.

Gemeente Amsterdam is lid van het Work Place Pride-netwerk en heeft zich daarmee gecommitteerd om de positie van LHBT-medewerkers te versterken en te werken aan een LHBT-vriendelijke werkomgeving. Bovendien sloot een meerderheid van de raad in maart 2014 het Roze Stembusakkoord, waarin specifiek wordt verwezen naar ‘actieve uitwisseling van good practices met andere steden’.

Waar ben je naar op zoek?