Door Sofyan Mbarki op 22 december 2014

Mbarki: ‘Zet in op preventie van radicalisering’

Een motie van PvdA-raadslid Sofyan Mbarki om meer in te gaan zetten op preventie van radicalisering is afgelopen week unaniem aangenomen in de gemeenteraad. De motie pleit ervoor om de succesvolle aanpak Preventie Interventie Team (PIT) ook toe te passen op personen die potentieel kunnen radicaliseren. Door die nieuwe aanpak te voegen bij het reeds bestaande PIT, is er geen noodzaak voor een nieuw team.

In zijn bijdrage tijdens de gemeenteraadsvergadering liet Mbarki blijken dat hij sterk gelooft in een preventieve aanpak. Over jihadgangers en extremisten zei hij: ‘Het is zonde dat wij in de afgelopen tien jaar niet beter op ze hebben gelet. Hadden wij hen met z’n allen dichter bij ons gehouden, beter gevormd als gezin, school, sportvereniging, moskee, gemeenschap en buurt – dan waren zij wellicht opgegroeid tot evenwichtige jongeren.

In de Tweede Kamer werd onlangs een motie van PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch aangenomen waarin werd gepleit voor een Jihadistisch Interventie Team (JIT) in twee grote gemeentes in Nederland.

Sofyan Mbarki

Sofyan Mbarki

Sofyan Mbarki is wethouder van de gemeente Amsterdam namens de PvdA. Zijn portefeuilles zijn Economische Zaken, Sport, MBO, Jongerenwerk en Aanpak Binnenstad.

Meer over Sofyan Mbarki