Door Marjolein Moorman op 4 december 2014

Burgemeester Van der Laan scherp op Julien Blanc en Real Social Dynamics

Burgemeester Van der Laan is van plan om de bijeenkomsten van Real Social Dynamics scherp in de gaten te houden. Dat antwoordde hij op de vragen die PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman vandaag in de raadscommissievergadering stelde. De burgemeester sprak zijn afschuw uit over het gedachtegoed van Real Social Dynamics en stelde bovendien dat hij de komst van Real Social Dynamics naar Amsterdam als ‘onwenselijk’ beschouwt.

De burgemeester kondigde aan van plan te zijn een waarnemer namens het Openbaar Ministerie aanwezig te laten zijn bij bijeenkomsten van Real Social Dynamics, die kan ingrijpen wanneer in de bijeenkomst de wet wordt overtreden. Tevens zal de burgemeester binnenkort een groter plan presenteren, waarin hij omschrijft hoe hij in de toekomst om zal gaan met controversiële bijeenkomsten zoals deze van Real Social Dynamics.

PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman kon zich vinden de antwoorden van de burgemeester: ‘Ik ben blij dat de burgemeester op dezelfde lijn zit als PvdA Amsterdam. Wij voeren al langer een strijd tegen huiselijk geweld, wat helaas nog een groot probleem is in Amsterdam. Het gedachtegoed dat Julien Blanc en de andere ‘datingcoaches’ van Real Social Dynamics verspreiden staat volledig haaks op wat we hiermee proberen te bereiken.’

Het bedrijf Real Social Dynamics en met name ‘coach’ Julien Blanc kwamen een aantal weken geleden in opspraak wegens verschillende vrouwonvriendelijke uitspraken. Onder andere Trouw, NRC en de Volkskrant besteedden hier in Nederland aandacht aan. In Brazilie, Australie en het Verenigd Koninkrijk werd Julien Blanc geweerd.

Lees ook het artikel dat het Parool hier vandaag over schrijft.

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman is onze wethouder Onderwijs, Armoede, Schuldhulpverlening en Jeugdzorg en was de lijsttrekker van de PvdA Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De strijd voor gelijke kansen staat centraal in alles wat zij doet. Wil jij alles over haar weten? Bezoek dan haar website www.marjoleinmoorman.nl Marjolein haar verhaal voor Amsterdam   Marjolein haar

Meer over Marjolein Moorman