Door op 25 september 2014

Pleidooi voor zwemmen

FlevoparkbadVandaag heb ik in de commissievergadering Zorg en Sport vragen gesteld aan de wethouder over de mogelijke komst van een zwembad op IJburg. Eerder heeft de raad al duidelijk de intentie hiervoor uitgesproken en werd er bovendien geld gereserveerd.

Als raadslid dat namens de PvdA het woord voert op onder andere het vlak van sport, maak ik me graag sterk voor genoeg zwembaden in Amsterdam. Op basis van signalen uit mijn (werk)omgeving merk ik dat zwembadwater een steeds schaarser goed wordt. Het organiseren van sportieve activiteiten in het zwembad wordt daardoor een steeds duurdere aangelegenheid. Ik vind het een belangrijke zaak dat zwembaden over heel Amsterdam ook toegankelijk zijn voor alle Amsterdammers.

Als een plek waar je beweegt, waar je andere mensen ontmoet en waar je plezier hebt, vervult het zwembad een belangrijke rol in de stad. Laten we ons dus samen hard maken voor een zwembad op IJburg en genoeg zwembaden op alle andere plekken in de stad, die bovendien voor elke Amsterdammer te gebruiken zijn.