Door op 27 augustus 2014

PvdA: Zorgen over dreigende mislukking reorganisatie

De PvdA maakt zich ernstige zorgen over het mogelijke mislukken van de reorganisatie van gemeente Amsterdam. Deze week publiceerde de Centrale ondernemingsraad (COR) van de gemeente zijn advies over de reorganisatie, dat het eerder vorige week aanbood aan de gemeentesecretaris. Het advies is streng, maar ook constructief.

De COR adviseert gedwongen ontslagen te vermijden en verkleining van de organisatie zoveel mogelijk te zoeken in externe of flexibele krachten. Bovendien dringt het aan op een baangarantie voor medewerkers in het geval er binnen twee jaar een nieuwe reorganisatie wordt gestart. Wanneer niet aan de gestelde voorwaarden kan worden voldaan, dreigt een negatief advies van de COR richting de gemeente, wat een ernstige belemmering voor de reorganisatie oplevert.

Eerder al kwam de reorganisatie in opspraak vanwege een uitgelekt geheim rapport in de Telegraaf, dat melding maakte dat het project op het punt van mislukken staat. Er werd gesproken van ‘code oranje-rood’. PvdA-raadslid Dennis Boutkan stelde kritische vragen over de voortgang van de reorganisatie.

Waar ben je naar op zoek?