Door op 5 februari 2014

PvdA: haal World Cities Culture Summit naar Amsterdam

De PvdA-gemeenteraadsfractie wil het volgende World Cities Culture Congres naar Amsterdam halen. Wethouder Gehrels reageerde vandaag positief op dit voorstel.  Het World Cities Culture Forum is een netwerk van culturele wereldsteden, waaronder Londen, Parijs, Berlijn, New York en Shanghai. De steden werken samen aan het versterken van kunst en cultuur in het publieke leven in steden.

Van 13 tot en met 15 november 2013 vond het tweede congres plaats in Istanbul– het eerste congres waar Amsterdam aan deelnam. Tijdens deze bijeenkomst werd onder andere gesproken over het versterken van culturele infrastructuur van steden, citymarketing en kunst en cultuur toegankelijk maken voor alle inwoners.

Martin Verbeet: ‘Het zou geweldig zijn als Amsterdam het volgende World Cities Culture Congres naar de stad zou weten te halen. Dit college heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in Amsterdamse cultuur en de internationale positionering van de stad. Vooral op het gebied van cultuureducatie heeft de stad mooie resultaten geboekt. Daar kunnen andere steden van leren.”

Amsterdam werd dit voorjaar uitgenodigd om toe te treden tot het World Cities Culture Forum. Die uitnodiging was een resultaat van het werkbezoek van burgemeester Eberhard van der Laan en wethouder Gehrels aan Londen in oktober 2012.

Tijdens de commissie KSZ van 6 februari heeft de PvdA-fractie aan wethouder Gehrels gevraagd zich in te spannen om het volgende World Cities Culture Congres naar Amsterdam te halen. De wethouder heeft daarop toegezegd zich hier voor te zullen inspannen.

Waar ben je naar op zoek?