Door Marjolein Moorman op 31 december 2013

Tijd voor Europese databank voor zakkenrollers

De PvdA Amsterdam wil een Europese databank voor zakkenrollers. Op deze manier kunnen steeds internationaler opererende groepen criminelen beter worden opgespoord en aangepakt. Dit is een belangrijk punt in het PvdA-verkiezingsprogramma Amsterdammers Maken de Stad.

Fractievoorzitter Marjolein Moorman van de PvdA Amsterdam: ‘Vanavond vieren we met elkaar Oud & Nieuw. Helaas betekent dit ook dat er vanavond weer talloze Amsterdammers worden gerold en 2014 ingaan zonder telefoon of portemonnee.’ In Amsterdam is het speciale zakkenrollersteam van de politie erg succesvol. Zij verrichten een hoop aanhoudingen. Toch komt het te vaak voor dat zakkenrollers worden opgepakt en korte tijd later weer buitenstaan.

‘Met een Europese databank voor zakkenrollers weten we veel beter welke zakkenrollers ook in andere landen actief zijn. Zo zie je veel sneller wie de draaideurcriminelen zijn die een flinke straf verdienen’, aldus Paul Tang, lijsttrekker namens de PvdA voor het Europees parlement.

‘Zomaar gerold worden op straat is een vreselijke ervaring die Amsterdammers niet alleen veel geld kost, maar ook zorgt voor een onveilig gevoel. Alles wat we daar tegen kunnen doen, moeten we ook doen’, stelt Moorman. ‘Het invoeren van zo’n databank helpt onze Amsterdamse politie daarbij enorm mee.’

De PvdA Amsterdam zal binnenkort met voorstellen voor deze Europese databank komen.

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman is onze wethouder Onderwijs, Armoede, Schuldhulpverlening en Jeugdzorg en was de lijsttrekker van de PvdA Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De strijd voor gelijke kansen staat centraal in alles wat zij doet. Wil jij alles over haar weten? Bezoek dan haar website www.marjoleinmoorman.nl Marjolein haar verhaal voor Amsterdam   Marjolein haar

Meer over Marjolein Moorman