Door op 22 augustus 2013

Vanaf september gratis ov voor Amsterdamse oudere minima

Het is bijna zover, vanaf 1 september kunnen oudere minima gratis met het openbaar vervoer in Amsterdam. Dit geldt voor alle Amsterdamse 65-plussers met een minimuminkomen. Het experiment vindt plaats op initiatief van de PvdA en is een belangrijke inlossing van een belofte uit ons verkiezingsprogramma. Raadsleden Emre Ünver en  Ahmed Olgün waren de initiatiefnemers van de motie die vorig jaar door de gemeenteraad is aangenomen. De PvdA vindt het belangrijk dat ouderen mobiel blijven, ook als hun inkomen verandert, wanneer ze met pensioen gaan. Dit project biedt  hen de kans om hun kinderen en kleinkinderen te bezoeken of vrijwilligerswerk te doen en zo onderdeel te blijven van de maatschappij.

Dit project loopt tot 1 januari 2015. Voor de PvdA zal het structureel maken van dit project een belangrijk doel zijn.

Hoe werkt het?

  • Je hebt een persoonlijke OV-chipkaart nodig met foto.
  • Daarvan noteer je het 16-cijferige nummer en stuur je dan via een formulier naar DWI (iedere Amsterdammer die in aanmerking komt heeft brief gekregen).
  • Binnen 8 weken krijg je bericht dat het ‘product klaarstaat’.
  • Dat wil zeggen: naar een gele oplader in bijvoorbeeld de AH, persoonlijke ov kaart invoeren, op ‘bestelling ophalen’ drukken en je hebt gratis ov.
  • Mocht u hulp nodig hebben, vraag dan een bekende om mee te gaan naar een ophaalpunt.